Laatste nieuws en .... Stemmen!

Heerlijke zomerse nadagen....

We schrijven alweer september 2014, mensenlief, wat gaat de tijd snel. De zomer loopt op zijn end. Maar gelukkig wel met een heerlijk zonnetje! In tuin en boomgaard ben ik druk met het oogsten van o.a. appels, peren en niet te vergeten; de walnoten! De pompoenen krijgen nog een laatste groei-zetje, net zoals de vijgen.
Ik kan terug kijken op gezellige drukke zomermaanden. Zowel vóór op het terras (en soms als het weer wat minder was binnen in het restaurant), met veel fietsers die de Noord-Limburgse knooppuntenroute volgden, als in het vakantiehuis De Paardenstal.
Sinds kort ben ik aangesloten bij Natuurhuisje.nl om meer bekendheid aan mijn vakantiehuisje te geven. Dat lukt! Ik krijg daarmee precies dezelfde gasten die, zoals alle lieve gasten daarvoor, het huisje, de rust en de omgeving zo waarderen.
Uiteraard ook druk met het verwerken van eigen fruit en groente tot lekkere jams en chutneys (etc.) voor mijn Streekwinkeltje en voor de lokale markten.
En nu, nu ga ik me weer opmaken voor het naseizoen, de herfst........ Weer een prachtseizoen!


Stemmen op de Meest Spirituele Plek van Nederland

Ik zit nog steeds vol energie! Plannen maken. Recepten bedenken. Partijen, met bepaalde wensen, uitwerken (die zich steeds meer aandienen!). De buitenboel op orde houden/brengen. Enfin, eigenlijk "samen met Theo", die steeds in mijn gedachten blijft, onze ideeën proberen te realiseren. En dan natuurlijk intussen trachten het koppie helder te houden, goed te focussen.

Mocht dit alles even niet lukken, als de emoties alles blokkeren, ga ik gewoon bij de vijver zitten, de vissen voeren, net zoals Theo altijd deed. Ik begrijp nu pas echt waarom dit Theo's favoriete plek was. Hier kan ik me weer helemaal opladen.....!

Toen mij onlangs dan ook de vraag gesteld werd wat mijn Spirituele Plek was, door Kruispunt Radio (RKK), hoefde ik daar niet lang over na te denken: de vijver natuurlijk!
Dat de luisteraars van Kruispunt Radio dit ook vonden was voor mij een aangename verrassing! Samen met 39 andere locaties ben ik dan ook genomineerd voor "Meest Spirituele Plek van Nederland".
U begrijpt het misschien al, als je genomineerd bent, en je wil die "Meest Spirituele Plek" zijn, moet er gestemd worden. Dit kan tot 23 september a.s.
Op 26 september maakt Kruispunt Radio de Top 5 bekend, waarna de slotronde wordt gehouden. Vervolgens onthullen zij op vrijdag 10 oktober de "Meest Spirituele Plek" van Nederland tijdens een live uitzending vanaf de gewonnen locatie.
Hoe mooi zou het zijn als dit vanuit De Bourgondische Hoeve zou zijn???!!! In het persbericht van RKK Radio staat dat u er dan ook bij kan zijn. Hoe? Dat moeten we dan even via hun site in de gaten houden.

Maar eerst moet er gestemd worden!
Als u naar de site van RKK Radio gaat (zie de link hieronder), zoekt u de foto op van mijn (onze) vijver en klikt u op 'lees waarom' waarna u via de Stem-knop uw stem kunt uitbrengen. (Alvast hartelijk Dank!) De foto die u daar aantreft is dezelfde als die u hier links ziet: de vijver... Stemmen kan dus tot 23 september op de volgende site:
http://kruispuntradio.rkk.nl/spirituele_plek/fotos


Komende activiteiten

Deze maand heb ik nog 2 markten te gaan met als eerste de "Toeristische Streekmarkt" op het Raadhuisplein in Boxmeer, zondag 21 september a.s. Daar sta ik met een kraam vol lekkernijen van 11.00 uur tot 17.00 uur. Zoals elk jaar verzorgt Boxmeer diverse vocale optredens tijdens die markt. Dat wordt dus weer gezellig!!!

Een week later, en wel op zaterdag 27 en zondag 28 september, krijgt "Weekend van de Smaak" een vervolg na het succes van vorig jaar. Wederom op het oude Floriadeterrein (Greenpark) in Venlo. Alleen sta ik er dan niet met een eigen kraam. Nee, dan sta ik daar gezamenlijk met andere collega-deelnemers van "Smaakparels". Wij willen namelijk iedereen graag laten zien wat de Top van Limburg te bieden heeft wat betreft toerisme, culinaire uitjes, workshops (zoals mijn eigen Weckparadijs!). Zowel het parkeren als de entree zijn gratis en iedereen is van harte welkom van 11.00 uur tot 18.00 uur.
http://www.smaakparels.nl


Ronald McDonald - Sint - Kerst

Ondanks dat het pas september is klinkt in mijn achterhoofd al het woord "Kerst!". Zo zijn veel bedrijven reeds aan het bedenken wat ze hun personeel en/of zakenrelaties eind dit jaar cadeau gaan geven. Wat voor pakket, welk thema, voor welk bedrag, natuurlijk, biologisch of...
Daarom wil ik graag bij deze mijn Streekproducten uit mijn Streekwinkel onder ieders aandacht brengen. Ik maak mooie pakketten, op maat, precies zoals u het wenst. De manden/pakketten gevuld met verantwoordde heerlijke lekkernijen! Ik maak ze dus voor bedrijven, zakenrelaties maar ook voor thuis, bijvoorbeeld voor onder de Kerstboom! En wat dacht u van Pakjesavond, een Streekproductenpakket is dan zeker een gepast cadeau!

De volgende actie sluit hier heel goed bij aan; de Wijnactie! Want misschien wilt u met Kerst of Sinterklaas wel een cadeau geven waarmee u een goed doel ondersteund. Nou, dat kan!
Sinds kort ben ik Wijn-Ambassadeur van het Ronald McDonald Huis Nijmegen en wil u daarom attenderen op de Wijnactie met 4 bijzondere wijnen: 'Casa Silva' met een (witte) elegante Viognier en een (rode) fruitige Pinot Noir. En 'Les Domaines Paul Mas' met een (witte) fruitige goudgele Chardonnay en een (rode) kruidige Merlot.
Deze wijnen kunt u via mij bestellen. Het verschil tussen de inkoop en verkoop komt helemaal ten goede van het Ronald McDonald Huis te Nijmegen! Het bestelformulier (alleen de wijn, of met mooie wijnkist) vindt u op mijn website, bij de fotoalbums met als titel: Wijn-Bestelformulier Ronald McDonald. Voor nog meer informatie verwijs ik u naar mijn website, maar nog beter naar die van het Ronald McDonald Huis Nijmegen:
http://www.rmcdnijmegen.nl/wijnactie


Geert & Geert

Afgelopen maanden heb ik diverse keren samen gewerkt met Geert (Jans) & Geert (Jacobs), respectievelijk schilderen en potten bakken. Met hen heb ik leuke arrangementen samen gesteld. Creatief, educatief en culinair, in een ontspannen sfeer. En intussen de band met vrienden en familie aanhalen, dat is toch top, alles in één!!
De reacties zijn dan ook elke keer weer super goed, iedereen is enthousiast over die 2 mannen! En dat is voor ons dan weer genieten. Iedereen krijgt ook zijn werkstuk mee naar huis voor een mooie plek aan de muur of op de kast....
Afhankelijk van het tijdstip van de dag serveer ik voor het gezelschap in combinatie met de workshop een lunch of high tea (theesnoeperij).
Heb ik u op een idee gebracht? Wilt u ook zoiets leuks organiseren? Ga dan naar mijn website en klik op arrangementen.
http://www.debourgondischehoeve.nl


Vernieuwde Website!

Afgelopen zomer heeft Cybox uit Boxmeer mijn website een nieuwe facelift gegeven.
Want, laat ik het netjes zeggen; dat was hard nodig! Het was met die warboel aan links erg onoverzichtelijk geworden. Op een gegeven moment waren het er zoveel dat daar niet meer uit te komen was voor de bezoeker. Nu ziet u bovenin op de home-page meteen wat de keuzes zijn en met een enkele klik bent u waar u wilt of moet zijn.
Ook is rechts op de home-page mijn facebookpagina aangebracht en blijft u op de hoogte van het laatste nieuws van De Bourgondische Hoeve.
Ik ben nog druk met alles "invullen" en foto's overzetten naar de vernieuwde Fotoalbums om u zo nog meer inkijk te geven. Nu mijn webwinkel nog aanpassen want door de goede verkoop van en het maken van nieuwe lekkernijen is het arrangement weer aardig verandert. Daarom: "Jullie hebben goed je best gedaan, Nando en Marco" van:
http://cybox.nl
Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, klik dan hier.