Sint - Piet - Kerstman........ Cadeautjes?!

Lieve Gast,

Wat een nazomer! En nu staat in ene de winter voor de deur. "Herfst, waar ben, of beter gezegd, was je?". In een sneltreinvaart heeft ie zijn kunstje laten zien! Enfin, de bladeren zijn in grote getale gevallen en het opruimen is begonnen.... Heerlijk was het afgelopen maand, om in het zonnetje het hele terrein winterklaar te maken: fruitbomen gesnoeid, heggen weer strak in het gelid en het meeste wuivend riet een koppie kleiner gemaakt. (met hulp van familie en vrienden, lief...)


De laatste oogst van dit jaar....

De laatste oogsten zijn van het land en uit de kas gehaald (op de palmkool na). Zoals o.a. de vijgen waarvan ik dit jaar een grote oogst had. Jam, 'Balsamico', Puddingsaus, Gekonfijt in Rode Wijn.... Kortom, ik heb er weer veel lekkers van gemaakt. En jullie weten het; dit, en nog véél meer, te koop in mijn Streekwinkeltje en Webwinkel!
Ook de appel-oogst was rijkelijk. Verschillende rassen, verschillende smaken. Echt tijd voor de heerlijke ouderwetse 'Hete Bliksem'. De jongeren onder ons zullen zich nu waarschijnlijk afvragen wat dat in hemelsnaam is. Ik heb het daarom even vastgelegd op video. (Op de achtergrond hoor je het gezellige geroezemoes van mijn lunch-gasten.) Klik maar op deze link:
Filmpje Hete Bliksem


Pakjes - Cadeaubonnen

Deze week is het Sinterklaasfeest, tijd voor pakjes, surprises en gedichten. Dat laatste ga ik niet voor u doen, dat lukt me niet. Maar pakjes samenstellen en inpakken wel. Zekers! En indien gewenst in Sint & Piet-sfeer. Zijn de pakjes voor onder de kerstboom? Dan pas ik de decoratie uiteraard aan! Om de keuze voor u wat makkelijker te maken heb ik al diverse combinaties gemaakt. Sommige zelfs met een thema: Wijn - Pasta - Thee - Koffie - Hartig. (zie link) Als u liever zelf alles wilt uitzoeken, kom dan gezellig langs. Of kijk eens in mijn Webwinkel (via de website). Kunt u geen keuze maken en wilt u toch iets voor in de schoen of onder de kerstboom? Dan is een cadeaubon (op maat) ideaal!
Kerstpakketten 2014


De eerste Smaakparel-Arrangementen zijn een feit!

Wilt u komend jaar erop uit om iets leuks, lekkers en leerzaams te ondernemen met familie of vrienden? Een heerlijk dagje uit? Heeft u dit jaar de beurt om iets voor uw collega's te organiseren? Dan heb ik voor u 2 mooie arrangementen in de aanbieding! Koen-Jos Berns (Aspergeteler-Milsbeek), Jeu Hendrickx (Kruidenkweker-Wellerlooi) en ikzelf, willen u de 'Smaak van Vroeger' laten herbeleven. U kunt kiezen uit, of zelf aan de slag met een 'Pesto-workshop', of rondleidingen met proeverijen en een lunch. Wilt u meer weten en proeven over/van asperges en kruiden? Klik dan op onderstaande link. Het 'Pesto-arrangement' kan vanaf het voorjaar het hele jaar door worden geboekt (locatie HeWe te Wellerlooi), 'het SmaakvanVroeger-Arrangement' slechts in de maanden april t/m juni (dus wees er snel bij!). De reserveringen gaan via mij.... 0485-441633 of 06-53644482.
Smaakparel-Arrangementen


Koken voor gezelschappen.

Wat is het toch heerlijk om voor gezelschappen te koken. De eerste keren was ik best nerveus: doe ik het goed, vinden ze het lekker, is het voldoende.... Maar door de goede reacties weet ik dat ik, in al die jaren samen met Theo, veel van hem heb geleerd. Trots wil ik graag met u deze 2 reacties van afgelopen maand delen: "Hallo Anneliese, het eten zaterdag was meer dan geweldig. Sinds jaren heb ik niet zo lekker gegeten..." En deze: "We hebben genoten van een voortreffelijk diner in een gezellige sfeer. We hebben van onze gasten veel complimenten gekregen. Anneliese, héél hartelijk dank!".
Kijk hiervan krijg ik weer energie!
Het aantal personen per reservering, per gezelschap, is minimaal 15. Helaas moet ik daardoor regelmatig gasten, die met bv. 2 of 4 personen willen komen, teleurstellen. Op mijn website kunt u de dinermogelijkheden teruglezen. En ook die van de High Tea (Theesnoeperij), Lunch, etc.
Diner in De Bourgondische Hoeve


Kerstmarkten......

Túúrlijk! Ook dit jaar sta ik weer op diverse Kerstmarkten.
Ik zet ze even voor u op een rijtje:
14 december Siebengewald ( in het MFC De Klaproos van 11 tot 18 uur )
20 december Venlo ( op de Kersteditie van De Boerenmarkt Venlo in de Bolwaterstraat van 8 tot 14 uur )
21 december Griendtsveen ( bij Herberg de Morgenstond van 12 tot 20 uur )
Deze laatste licht ik even verder toe omdat deze wat grootser wordt aangepakt. Op 4 verschillende punten in Griendtsveen kunt u genieten van muziek, kerstverhalen, proeverij, streekmarkt, spijs & drank, wandelingen, etc. Een huifkar staat voor u klaar om u te vervoeren van bv. het Toon Kortoomspark naar het St. Barbarakerkje, Natuurpoort de Peel of Herberg de Morgenstond.
De kerstmuts mag van zolder, ik heb er weer zin in!


Tot slot....

Tot slot wil ik u, zo in de laatste maand van het jaar, bedanken voor het vertrouwen in mij in het afgelopen jaar. De diners, lunches, High-Tea's, de vele pakketten, de markten, de verblijven in mijn vakantiehuis: het was wederom een druk jaar met gezellige lieve gasten! Ik wil u allemaal fijne feestdagen toewensen en alle goeds voor het nieuwe jaar 2015. Misschien zie ik u nog dit jaar (genoeg redenen daarvoor zoals u in deze nieuwsbrief kunt lezen!), anders graag tot in het nieuwe jaar.

Lieve groet,
Anneliese Vonk.
Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, klik dan hier.