Lieve Gast,

Afgelopen maanden was het weer een gezellige drukte op de Hoeve. Er is volop geoogst uit kas, moestuin en boomgaard. De sapketel en weckketels maakten overuren! Nu rijpen de vijgen nog na in de kas, beginnen de walnoten te vallen en over een paar weken de tamme kastanjes. Heerlijk, al die seizoenen. Het Vakantiehuis De Paardenstal is nu nog volgeboekt tot november, daarna is het huisje weer vrij voor nieuwe reserveringen. Voor de natuurliefhebbers en de rustzoekenden, met of zonder hond!
De Koffie- en Theeschenkerij is tijdens de zomer goed bezocht, met mooi weer, buiten in het zonnetje, op het terras. En elke week stond er een huisgebakken taart van eigen fruit klaar. Zo is dat deze week een Peren-Appeltaart!
Verder had ik het nog druk met iets totáál anders. Wat dat is? Tja, dat blijft nog even een verrassing, half november hoort u hier meer van...


Streekmarkt Boxmeer

Net als de laatste jaren ben ik ook deze keer weer te vinden op de Toeristische Streekmarkt in Boxmeer. Met een kraam vol eigengemaakte lekkernijen, aangevuld met een klein proeverijtje. Deze markt is zondag 27 september a.s. van 11.00 uur tot 17.00 uur. op het plein voor het gemeentehuis. Er zijn die dag heel veel activiteiten in het centrum van Boxmeer, dus veel te beleven. En... niet onbelangrijk: de weersverwachtingen zijn hartstikke goed, een zonnetje erbij, niet te warm, goed weer om er even op uit te gaan!


Smaak op de Kaart, Culinaire Reisgids

Vindt u het ook zo leuk om tochtjes, dagjes uit, te organiseren met lekkere, aparte activiteiten? Dan heb ik iets voor u! Een culinaire reisgids, euregionaal, van Veluwe (Nederland) tot Viersen (Duitsland), het beslaat de grensregio van Zuidoost-Nederland en de Duitse Niederrhein. Dit boekje staat bomvol adressen waar het goed toeven is, waar u in de omgeving heerlijk kunt fietsen ,wandelen... Kortom een boekje wat iedereen wil hebben. Ook in het Duits verkrijgbaar. En... gratis bij mij af te halen! Veel bedrijven die aangesloten zijn bij de Smaakparels, staan in deze gids vermeld. Zo ook ik. Met zowel een beschrijving van het Boerderijrestaurant met Streekwinkel als van mijn Pesto-workshop, in samenwerking met Kruidenteler HeWe uit Wellerlooi.

Kijk eens voor de aardigheid op onderstaande link:
De Smaakparels


Kerstmarkten

Mijn eerste aanmelding voor een Kerstmarkt dit jaar is een feit. U kunt mij zondag 13 december vinden in het Wapen van Reek, waar een Kerstmarkt, in het teken van Charles Dickens, wordt georganiseerd. Het leuke is dat het voor mij een beetje voelt als thuiskomen, omdat het dorp waar ik ben geboren, Schaijk, het buurdorp van Reek is! Op mijn website kunt u, zodra de andere markten bekend zijn, alle data en plaatsen van de aankomende Kerstmarkten, waaraan ik ga deelnemen, terugvinden.


Cadeautjes voor een jubileum, Sint, Kerst...

Ik doe zoals altijd mijn stinkende best om voor iedereen mooie, lekkere, gezonde Streekproducten-Pakketten te maken. Voor alle feestdagen, het hele jaar door, dus ook voor Sinterklaas met zijn Zwarte Pieten en voor Kerstmis. Misschien wilt u met deze dagen een familielid extra in het zonnetje zetten, of uw medewerkers, of juist uw zakenrelaties. Kortom, voor elke gelegenheid, en voor elk gewenst budget, stel ik pakketten samen. Als u meer informatie wilt, nodig ik u van harte uit om eens met eigen ogen te zien wat de mogelijkheden zijn. Moet er bijvoorbeeld iets extra's bij van een andere leverancier, wilt u iets heel strak van opzet of juist erg overdadig. U bent van harte welkom!


Tot ziens

Zo, nu ga ik eerst alles klaar zetten voor de Toeristische Streekmarkt Boxmeer voor zondag a.s.. Even kijken wat ik wel of niet mee neem. Welke jams: de rabarber-frambozen of die van mijn mirabellen. Welke soepen: de zondagse rundvleessoep of die van mijn speksnijbonen... Dat wordt nog keuzes maken!
Ik wens u, ondanks dat de herfst zich nu al aandient, nog een mooie nazomer.
Half november laat ik u horen wat ik nog meer in petto heb.

Tot ziens en een lieve groet,
Anneliese Vonk.

P.S. Tot slot nogmaals het filmpje van De Bourgondische Hoeve dat voor mij gemaakt is door de leerlingen van het ROC Cuijk. Gewoon omdat ik het mooi vind, en het graag met u wil delen...
Kleine rondleiding De Bourgondische Hoeve
Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, klik dan hier.