Land van Cuijk, een buitengewone beleving

Erik Ronnes, wethouder gemeente Boxmeer

2012 wordt een bijzonder jaar voor het Land van Cuijk met de Nationale Viering Boomfeestdag en de vertegenwoordiging op de Floriade. De voorbereidingen voor deze twee mooie projecten zijn al een tijdje in volle gang. Voor de Nationale Viering Boomfeestdag heeft zich inmiddels een groot aantal scholen uit het Land van Cuijk aangemeld. En zo zijn er naar aanleiding van de deelname aan de Floriade een aantal initiatieven van ondernemers op gang gekomen.

In deze nieuwsbrief vindt u het laatste nieuws en wetenswaardigheden over beide projecten. Ook via de websites houden we u graag op de hoogte van initiatieven en gebeurtenissen rond de Nationale Viering Boomfeestdag en de Floriade. Bezoek de Floriade Land van Cuijk website

Lees verder...

Het paviljoen op de Floriade

Tijdens de Nationale Viering Boomfeestdag op 21 maart is er een groenmarkt voor kinderen. Op deze markt kunnen kinderen leren over de natuur door allerlei leuke opdrachten en vragen. Daarnaast wordt er ook veel aandacht besteed aan (groen)producten, die bij de verschillende kraampjes aanwezig zijn. Ondernemers, organisaties, stichtingen etc. kunnen zich nu aanmelden voor een standplaats.
Meer info


25 basisscholen (753 kinderen) in Land van Cuijk hebben zich aangemeld om mee te doen aan de Nationale Viering Boomfeestdag. 10 scholen nemen (ook) deel aan het Kids4Trees Songfestival. Dat belooft een heel spektakel te worden! Om het feest compleet te maken, schenkt Boomkwekerij Ebben elke deelnemende school twee bomen. Eén om in de eigen gemeente te planten en één om te planten op Portaal de Vilt tijdens de Nationale Viering.

Meer info


Van 12 tot en met 21 maart 2012 vindt de groenestafette Land van Cuijk plaats. Elk van de vijf gemeenten organiseert in deze periode groenactiviteiten. Via de website wordt u op de hoogte gehouden van de evenementen.

Jubileumjaar Cuijk
De gemeente Cuijk viert dit jaar voor de 25e keer de Boomfeestdag.

Meer info


Op 11 juli 2011 hebben Floriade 2012 en BBA Tours BV uit Tilburg een partnercontract ondertekend voor de Floriade Express bus. Dit partnership houdt in dat BBA Tours het vervoer van diverse luchthavens naar Floriade 2012 gaat verzorgen voor zowel zakelijke als particuliere bezoekers aan de Floriade.

Lees verder...


Op 9 December 2011 is basisschool de Weijerhof uit Boxmeer ambassadeur van de Floriade geworden. Ter ere van deze speciale gelegenheid kwamen Flora en Florian, mascottes van de Floriade, langs bij de Weijerhof en overhandigden zij een oorkonde en de vlag van de Floriade over aan de school. Ook de burgemeester van Boxmeer en wethouder Erik Ronnes brachten een bezoekje aan de school.


De Gemeente Boxmeer en Boomkwekerij Ebben hebben het initiatief genomen om beide evenementen te financieren en faciliteren. Hiermee is in een mooie en solide basis voorzien, waarbij andere gemeenten, organisaties en ondernemers worden uitgenodigd deze te versterken en uit te breiden. Middels een sponsor- en participatieplan kunnen ondernemers, organisaties en/of samenwerkingsverbanden zich koppelen aan beide evenementen door een strategische partner (´vriend van de regio Land van Cuijk 2012´) te worden.

Lees verder...


Bekijk de complete agenda ›Niet goed leesbaar? Lees deze nieuwsbrief in browser
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd met Cybox Mailstage.
Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, klik dan hier.