Nieuwsbrief 29 februari 2012

Lolita Piñata

A.s. vrijdag 2 maart 2012 in Cafe de Piek te Boxmeer

Met de carnaval achter de rug en de lente in de bol is het nu tijd voor iets compleet anders. Ga terug in de tijd en laat vergeten danspasjes als vanouds los op de vloer van de rollerdisco. Drie dj's met elk hun eigen specialiteit zorgen ervoor dat u met knikkende knieën naar huis gaat. Zo is Don Gio van de partij. Deze jongen is bekend van de We Love We Funk avonden in de Area 51 te Eindhoven. Hence Dupree mag het roer overnemen. Eigenlijk valt er geen speld op te leggen welk nummer hij nu weer op gaat leggen, alhoewel hiphop een rode draad zal zijn. Uit het pittoreske Overloon komt hekkensluiter V.E.R.S.. Deze welbekende feestenbeesten zullen een electronisch tintje geven aan de avond. Het duo staat bekend om hun vette breaks met electro en die saus zal vanavond ook geserveerd worden.

Klik hier voor meer informatie

Culinair kunstconcert

Iedere eerste zondag van de maand!
Kasteel Tongelaar organiseert iedere eerste zondag van de maand een Culinair Kunstconcert waarin verschillende facetten van de kunst voorbij komen. Lunch, beeldende kunst en muziek worden smaakvol verenigd en gepresenteerd. Voorafgaand aan het concert wordt u uitgenodigd in de naastgelegen sfeervolle boerderij van het landgoed. U kunt genieten van een uitgebreid culinair lunchbuffet. Daaropvolgende is er een concert met Hugo Holleman (viool) en Piet Hein Baelde (piano) waarin zij variërend van Schubert - Bela Bartoc tot tango's van Astor Piazolla ten gehore zullen brengen. Na het concert verzorgd de exposant een inleiding over zijn/haar kunst en de filosofie van het gepresenteerde werk. Daarna wordt u uitgenodigd voor een rondleiding langs de kunstwerken door het kasteel.

Klik hier voor meer informatie over reserveringen en het programma

Historische ploegdag

Na een wisselvalige winter breekt de lente weer voorzichtig aan. De eerste zonnestralen verwarmen het aardoppervlak, en jawel het wordt weer tijd voor de boeren om de eerste bewerkingen op het veld uit te voeren. Dus ook Peelhistorie tijd. Zoals vorig jaar komen er weer diverse oude rotten uit het vak hun kunnen ten tonele spreiden. Het zaaien op zich komt dit jaar als vanouds weer aan bod. Met de hand zaaien of met de zaaiviool of zaaibak? Wie kent het nog, de generatie die daar nog mee gewerkt heeft is er al bijna niet meer. Dus reden te meer om dit niet in de vergetelheid te laten geraken. Tevens is er in de loods en op het terrein een gezellige onderdelenmarkt voor de mensen die nog altijd op zoek zijn naar een onderdeel dat ze nodig hebben om hun project over verzameling compleet te krijgen.

Dit alles vind plaats in Westerbeek op 4 Maart 2012 aanstaande. De aanvang voor het ploegen is 11.00 uur en duurt tot 16.00 uur. De toegang is voor jong en oud gratis.

Klik hier voor meer informatie

Boxmeer
woensdag - Achter je! Theater Lejo De Weijer
vrijdag - Bijeenkomst Karmel: Film en spiritualiteit Karmelcentrum
vrijdag - Eric Koller: Nieuwe voorstelling De Weijer
zaterdag - Hoogeboom, Marée & Van der Winkel: Niet aaien De Weijer
zaterdag - Deep Purple tribute: Purpendicular Riche
dinsdag - Bijeenkomst Karmel: De Bijbel en het schone Karmelcentrum

Cuijk
woensdag - Woodstock: The story Schouwburg
zaterdag - Cuadro Flamenco: Beats of the Spanish streets Schouwburg
dinsdag - Lezing: Reisfotografie Bibliotheek
dinsdag - Erik van Muiswinkel: 4-8-'61 Schouwburg

Ottersum
donderdag - JW Roy and band Roepaen
zondag - Martyn Joseph Roepaen

Sint Anthonis
zondag - Open inloopatelier bij Dubbelbont Villa Dubbelbont

Sint Hubert
zondag - RoBA: Kunst aan huis openingsexpositie Sint Hubert


Bekijk de complete agenda ›Niet goed leesbaar? Lees deze nieuwsbrief in browser
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd met Cybox Mailstage.
Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, klik dan hier.