Land van Cuijk, een buitengewone beleving

Floriade: laatste voorbereidingen voor Land van Cuijk-paviljoen ENV9

Op 5 april start de Floriade, de Wereld Tuinbouw Expo die eens in de tien jaar in Nederland wordt georganiseerd. In samenwerking met Boomkwekerij Ebben B.V. presenteert het Land van Cuijk zich op de Floriade met een paviljoen van 700 vierkante meter, waar de ´branding´ van de regio Land van Cuijk als geheel voorop staat. Op het paviljoen staat een joert (zie foto), een Mongoolse tent, alwaar onder andere de promotiefilm Land van Cuijk zal worden afgespeeld en waar workshops en kleine bijeenkomsten zullen worden gehouden. Lees verder..

Nationale Viering Boomfeestdag 2012 mede in het teken van Herdenking Lommel

Afgelopen woensdag 21 maart is in Boxmeer (Oeffelt) en Cuijk het 55 jarig Jubileum van de Nationale Boomfeestdag gehouden. Het programma bestond uit het planten van bomen en heggen bij Portaal De Vilt in Oeffelt, de bomencirkel-happening, een bezoek aan de Groenmarkt en een optreden van Gerard Joling. Het Jubileum programma met de 750 plantende kinderen in een zonovergoten Land van Cuijk verliep in een gemoedelijke stemming. Lees verder..

Tijdens de Floriade periode zullen er op het Land van Cuijk-paviljoen ENV9 op woens-, zater- en zondagen diverse gratis workshops (van 45 minuten) worden verzorgd tot 25 personen. De workshopkalender wordt maandelijks geplaatst op www.floriade.landvancuijk.nl. Via deze website kan men tevens kan reserveren (vol=vol). Wat kunt u zoal gaan beleven?
Lees verder..


Speciaal voor de Floriade zijn er speciale excursies ontwikkeld in het Land van Cuijk. Deze excursies zijn door groepen te boeken en kan worden gecombineerd met een bezoek aan de Floriade (compleet dagprogramma inclusief busvervoer). Bijgaand treft u een speciaal ontwikkeld programma van het Waterschap Aa en Maas, district Cuijk, aan. Meer informatie en (binnenkort) te boeken via www.floriade.landvancuijk.nl.

Toelichting Excursie Rioolwaterzuivering
Toelichting Excursie gemaal van Sasse


Dasjemenou!-boek is verkrijgbaar

DASJEMENOU! is een fabelachtig (voor)leesboek voor jong en oud, geïllustreerd met prachtige full-colour tekeningen. Maak kennis met de rijke historie van het oudste cultuurlandschap van Nederland en de bijzondere plaatsen tussen Peel en Maas. Een unieke ontdekkingstocht voor iedereen die de regio wil verkennen en een must-have voor alle inwoners van het Land van Cuijk. Voor meer informatie en bestellingen (boek kost € 14,95). www.dasjemenou.nl

Essent en de Floriade: innovatief en duurzaam

In deze nieuwsbrief stellen wij u voor aan, ´vriend van de regio´, sponsor Essent. Op ongeveer 50 kilometer afstand van de Floriade, in Cuijk, staat een energiecentrale die innovatief en duurzaam is, net als dit agrarische wereldevenement. Een 100 procent biomassacentrale waar met hout- en snoeiafval voor ongeveer 60.000 huishoudens groene stroom wordt opgewekt. Een centrale die Essent verbindt met de regio en haar toeleveranciers die er gevestigd zijn. Lees verder..

Naar verwachting zullen er minimaal 2 miljoen bezoekers naar de Floriade komen. De meeste bezoekers zullen 3-4 dagen in de regio verblijven. We doen er alles aan om deze bezoekers te overtuigen van de kwaliteiten van onze regio. Bijgaand treft u een wervend promotiefilmpje aan over het Land van Cuijk (30 sec)! Stuur deze door aan uw gehele netwerk en help mee de olievlek vanuit de regio Venlo te vergroten naar het Land van Cuijk.
Klik hier om het filmpje te bekijken.


Volg het nieuws over het Land van Cuijk op de Floriade op twitter en facebook!

www.floriade.landvancuijk.nl

Facebook:
www.facebook.com/pages/Land-van-Cuijk-op-de-Floriade/247642008637553 (word vriend door op ´aanraden´ op de homepage te klikken (links onderin)

Twitter:
http://twitter.com/BorisdeDas (activiteiten voor kinderen)
http://twitter.com/FloriadeLVC


Bekijk de complete agenda ›Niet goed leesbaar? Lees deze nieuwsbrief in browser
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd met Cybox Mailstage.
Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, klik dan hier.