Hoog tijd om weer wat van me te laten horen!

Lieve Gast,

Mijn laatste nieuwsbrief was alweer van afgelopen mei. Intussen is de zomer voorbij en de herfst in volle gang. Wintertijd, vroeg donker.
Een drukke periode is achter de rug. Het eerste jaar dat je in het diepe wordt gegooid. Plannen maken, hoe verder. En vanzelf doe je de dingen die goed aanvoelen. Zoals de tuin. Daarom ging ik in het voorjaar, zoals alle jaren voorheen, de tuin en kas in om te gaan zaaien. Om vervolgens de zaailingen te verstekken en weer even later alles te kunnen uitpoten. So far so good lijkt het dan. Bleek plots dat er buiten de kippen en duiven om nog meer beesten rondom de Hoeve vertoefden....... Konijnen, wilde wel te verstaan, die de jonge plantjes erg lekker vonden! Plus daar bovenop nog het koude weer en vorst na de mooie start in april.
Maar ondanks deze tegenstand van de natuur kwamen de moestuin en kas vol te staan met heerlijke biologische planten. Via de website, twitter en facebook liet ik u elke keer weten welke plantjes te koop waren voor uw moestuin. Volgend voorjaar/zomer/herfst verkoop ik natuurlijk weer volop plantjes! Via net genoemde social media hou ik u dan weer op de hoogte. Ik heb intussen veel van die heerlijke planten verwerkt en geserveerd op de donderdagen en vrijdagen in mijn Koffie- en Theeschenkerij, zowel binnen als buiten op het terras.


Vakantiehuis De Paardenstal

Het doet me goed dat ik zoveel gezellige gasten tot nu toe heb mogen ontvangen in het Vakantiehuis De Paardenstal. Het gastenboek laat zien hoe de logées het naar hun zin hadden. Soms ging ik er van blozen..... Er is hier in Noord-Limburg, aan de Duitse grens, genoeg te zien en te ontdekken! Zo staan er de komende maanden veel sfeervolle Wintermarkten/Kerstmarkten gepland in zowel Nederland én Duitsland. Wil je naar Gelderland, Noord-Brabant of meer van Limburg ontdekken? Siebengewald ligt overal dicht bij en is zo een perfect vertrekpunt voor vele uitstapjes.
Zo ben ik ook heel blij dat ik samen met Golfbaan Landgoed Bleijenbeek een mooi arrangement heb kunnen samenstellen. Op de website kunt u dit teruglezen. En al is de winter in aantocht, het is nog schitterend weer om te gaan golfen!
Dus wilt u er eens even tussenuit, genieten van de rust, houtkacheltje bij de veranda, slenteren door de Maasduinen, wandelen rondom het Reindersmeer? Rondtoeren door het Reichwald? U bent van harte welkom!


Heerlijke pakketten voor Sint, Kerst, Zakenrelaties.....

Heel trots ben ik op mijn zelfgemaakte lekkernijen in het Streekwinkeltje. Heerlijke jam's, chutney's, soepen, zoet-zuren, een heel uitgebreid assortiment. Anders dan anders. Daardoor uniek. De eigen recepten die best arbeidsintensief zijn. Maar ja, dan heb je ook een schitterend eindresultaat! Ik geniet met volle teugen als ik al dit lekkers aan het bereiden ben in de keuken van Theo. Voelt goed en heel vertrouwd!
In combinatie met de Koffie- en Theeschenkerij kopen veel mensen iets lekkers voor zichzelf; een potje jam of gekonfijte vijgen of verse scharreleieren of frambozenazijn of.... etc.
Ook maak ik hiervan mooie pakketten. Erg gevarieerd en in alle prijsklasses, net zoals u het wenst. Er zijn Themapakketten zoals bijvoorbeeld een Pasta-pakket waarin eigen Pasta-Tomatensaus en Roomse-Kervel-Pesto (of andere smaak) aangevuld met Aalshof-pasta, zonnenbloemolie en strooikaas van Aurora. Of; Soep-pakket waarin een pot Delicatesse-Hoeve-Soep met Aalshof-soepletters, roggebrood met Courgette-Piccalilly, soepkom, servetjes etc. Veelal biologisch en/of fairtrade en/of streek.
Voor de komende feestdagen maak ik de pakketten op in Sint- of Kerstsfeer.
Dus heeft u iets speciaals nodig voor een verjaardag, bruiloft, Sint, Kerst, uw personeel of (zaken-)relaties? Of heeft u iets speciaals nodig voor een etentje bij u thuis zoals mijn speciale Delicatesse-Hoeve-Soepen? Dan bent u in mijn Streekwinkeltje op het juiste adres!
Ook heb ik een Webwinkel. 'Suutjes an' komen de bestellingen binnen die ik via de post laat bezorgen. Simpel, gemakkelijk en u hoeft er de deur niet voor uit.
Mijn laatste creaties zijn; Gelei van Glühwein, Jam van Groene Tomaten met rozemarijn en oregano, Aardappel-Venkel-Dropplantsoep, Piccalilly van Courgette, Appel-Cranberrycompote etc. etc................
Het gehele assortiment kunt u terug lezen op mijn website; www.debourgondischehoeve.nl


Markten en Workshops

Ja ja, van het een kwam het ander. Het afgelopen jaar heb ik vele streekmarkten onveilig gemaakt. En dat ook onder verschillende weersomstandigheden. (Bloedheet in Middelaar en ontzettend koud en nat in Siebengewald..........)

U weet intussen dat er een omschakeling in De Bourgondische Hoeve heeft plaats gevonden van Restaurant, samen met mijn Theo, naar Koffie- en Theeschenkerij, zonder mijn Theo. Maar heel veel mensen weten nog niet dat ze nu voor een lekker taartje, streekwinkel en vakantiehuis bij mij terecht kunnen. Daarom zijn de markten heel nuttig. Door het laten proeven van mijn cheese-cake, jammetjes, chutney's etc. etc. en door de uitstalling van al mijn potjes en flesjes uit het Winkeltje laat ik ze kennis maken met De 'vernieuwde' Bourgondische Hoeve. Hier kwamen mooie gesprekken uit voort. En...................... heel veel vragen over mijn producten. Hoe maak je dit, hoe doe je dat, wanneer kan ik het bij jou leren.... Oeps, dat vragen ze aan mij!!!! En dan merk ik met hoeveel enthousiasme ik hun vragen graag beantwoord. Toen dan ook de vraag kwam; "mag ik het recept?" antwoordde ik meteen; "jazeker, als u bij mij de workshop volgt!"
Reeds veel aanvragen zijn binnen. Nu dus hoog tijd om een schema te gaan maken voor de middag- en avondworkshops. Zo is er een workshop Pesto, Chutney en Aparte Soepen. (op de site ziet u meer hierover)

By the way, mijn volgende markt is de Knusse Kerst/Sfeer markt op zaterdag 8 en zondag 9 december a.s. in Siebengewald bij Allhands, Gochsedijk 112.


Wat is de balans na 1 jaar?.... en toekomst?

Het klinkt heel zwaar; een balans. Maar zo kan je het wel zien als je gaat bekijken wat er het afgelopen jaar allemaal is gerealiseerd. Het doet me goed om te zien wat er nu staat en wat mijn verdere stappen zijn.

Vele kreten komen in me op;
Streekwinkel - Koffie en Theeschenkerij - Cheesecake - Streekmarkten - Proeverijen van taart, jam's e.d. op de markten - Terras - Biologische plantjesverkoop - Jeu de Boule Baan - Kerstpakketten - Delicatesse Hoevesoepen - Boerenboterhammen - Lid van Het Soete Leven - Vergaderingen - Workshops - Lunch van 2 tot 30 personen - High Tea - 2e Prijs met mijn Aardappel Venkel Dropplantsoep - Theo - Lid van Het Gilde van Streekrestaurants - Sinterklaaspakketten - Cover 'Chef's Magazine' plus hele pagina met recept/verhaal Rode Bietenrelish - Tosti's - Recepten - Artikel 'Dagblad de Limburger' en 'Dagblad de Gelderlander' - Diner met soep, hartige taart met salades, dessertbuffet tot 30 personen - Moestuin en Kas - Vakantiehuis - Arrangementen samen met De Golfbaan - Arrangementen die op stapel staan met diverse Siebengewaldse ondernemers - Relatiegeschenken - Heerlijke scharreleieren....

Op mijn website kunt u alles beter uitlichten. En misschien heeft u hierdoor wel een reden om naar De Bourgondische Hoeve te komen. Zo ja; u bent van harte WELKOM !!!!
Open op donderdag en vrijdag van 12 tot 17 uur. De andere dagen van de week kan ook, maar dan op afspraak. 0485-441633.

Graag tot ziens!
Lieve groet,
Anneliese Vonk
Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, klik dan hier.