Kerstgroet met het laatste nieuws......

Op de valreep van 2012 mijn laatste nieuwtjes.

U bent allemaal druk met de voorbereidingen voor de Kerst. Alle inkopen voor het Kerstmaal in huis halen, thuis alles in Kerstsfeer brengen en allemaal op z'n "Kerst"best gekleed. En....... wellicht komen er cadeau's onder de kerstboom te liggen!
En laat ik u nu met dat laatste kunnen helpen!
Ik ben de komende dagen extra open met mijn Streekwinkel en Koffie- en Theeschenkerij. Buiten de donderdag en vrijdag om nu ook op zaterdag 22, zondag 23 en maandag 24 december a.s. van 12 tot 17 uur.
Met heel veel lekkers in mijn Streekwinkel, het meeste zelf bereidt, aangevuld met mooie producten uit eigen streek. En zoekt u nog een mooie wijn voor uw Kerstdiner? Er liggen heerlijke top-wijnen in mijn wijnrekken.

Op mijn website kunt u bij "Kerstpakketten" zien wat er zoal mogelijk is. Ik kan het pakket naar u zelf opsturen of naar een vriend/familielid/zakenrelatie van u. Of bent u in de gelegenheid om langs te komen? Ruime keuze om zelf iets samen te stellen en ik pak het stijlvol voor u in.

Dus wilt u nog een cadeau voor onder de Kerstboom? U bent van harte welkom!


'Kika' en 'Bloed geeft leven en kleur!'

Het einde van het jaar nadert. Het hele jaar door zijn er acties voor goede doelen. Zo heb ik zelf ook een actie in het voorjaar opgestart. U kunt deze vinden op de site (op de computer) "Sta op tegen kanker" met als titel "Bloed geeft leven en kleur!". Hierbij wil ik 2 dingen bereiken. Punt 1; geldelijke ondersteuning voor onderzoek tegen kanker en punt 2; donors vinden die bloed willen geven.......
De uitleg hierbij en vooral het waarom van deze actie kunt u op die bewuste site teruglezen.

Hier wil ik extra aandacht aan besteden. Daarom doe ik mee met de actie van All Hands op donderdag 27 december a.s.
Samen met Kika en de Staatsloterij.......
Door verkoop van loten en koffie door All Hands gaat een donatie naar Kika. Een actie die ik zeker ondersteun. Daarom draag ook ik hier mijn steentje aan bij. Ik maak een gote pan overheerlijke soep. En de soep ga ik die avond vanaf 20 uur tot 's nachts 1 uur verkopen. De omzet die ik daarmee maak verdeel ik over de 2 doelen; 50% gaat naar Kika en de andere 50% gaat naar "Sta op tegen Kanker".
Dus kom 27 december a.s. naar Siebengewald om uw oudjaarslot van de Staatsloterij te kopen en geniet van een heerlijke kop soep. U steunt hiermee 2 hele goede doelen.

Wanneer; donderdag 27 december 2012.
Hoe laat; van 's avonds 20.00 uur tot de volgende ochtend 08.00 uur.
Waar; All Hands, Gochsedijk 112 te Siebengewald
www.allhands.nlPeetoma!

7 November is Milou geboren, dochter van Eva en Rik.
Rik is ons petekind van Theo's kant. Op Theo's verjaardag april jl. kreeg ik te horen dat Eva en Rik in verwachting waren.
Daar het de eerste verjaardag van Theo was na zijn overlijden was dit nieuws op zo'n moment heel speciaal en gaf veel troost.
Al gauw kreeg ik de ere-titel; peetoma!
Nou als Peetoma ben ik dan ook super trots op Milou. Ze is nu 6 weken oud, lief, sterk en met een bos haren die alle kanten opstaan.
En als klap op de vuurpijl......
April 2013 verwacht ons andere petekind van mijn kant, Dirk, samen met zijn vrouw Elles hun eerste kind!


Eten in De Bourgondische Hoeve

Vorige week mijn eerste grote diner verzorgd. De gasten waren heel enthousiast!
Wat ik serveerde?
Daarbij heb ik geluisterd naar mezelf; wat zijn mijn sterkste punten. Ik wil alles zelf bereiden en natuurlijk alleen kwaliteit leveren! Hierbij kwam ik tot het volgende;

Basis Diner;
- Huisgemaakte soep met vers afgebakken brood en roomboter
- Hartige taart (2 smaken) met diverse salades (aardappel- groene- groente-)
- Dessertbuffet
€ 23,=

Extra;
- Voorgerecht; Charcuterie; diverse vleessoorten met chutney en zoetzuur en verafgebakken brood en roomboter € 7,=.
- Hoofdgerecht aanvulling; klein stoofpotje € 5,=

Aangepast diner;
- Soep - Stoofpotje met hartige taart en salade - Dessertbuffet € 27,50

Dus heeft u iets te vieren met familie of moet u een uitje regelen met uw vereniging??
Het eten is lekker, u verblijft in een knusse Huiskamer in een Hoeve uit 1915, dit alles op het Siebengewaldse platteland.


De beste wensen

Het einde van 2012 is in zicht. Wat is dit jaar voorbij gevlogen. Vorige week werd mij gevraagd wat de belangrijkste momenten van 2012 waren. Toen ik daar over na ging denken kwam er heel veel naar boven. Tragische en mooie gebeurtenissen.
Na het verdriet van het overlijden van Theo in augustus 2011 moesten we 5 maanden later ook afscheid nemen van zijn broer Kees.... Het opbouwen van De Bourgondische Hoeve ging stapje voor stapje maar die stapjes waren voor mij onwijs groot. Ging langzaam maar daardoor voelde het wel goed. Onlangs had ik een artikel in het vakblad Chef's Magazine (dec.2012), de geboorte van Milou, het Toon Hermanshuis in Venlo waar ik 3 nieuwe vriendinnen rijker ben geworden, weer een diner geserveerd....
Zoals u ziet vele momenten die heel heftig en dierbaar zijn.
Het afgelopen jaar heb ik ook veel steun gehad van uw bezoekjes, kaarten, telefoontjes etc. etc. Daarvoor hartelijk dank!!

En nu staan de "feestdagen" voor de deur. Daarom wil ik u sfeervolle dagen toewensen en voor 2013 veel goeds! (en dan vooral een goede gezondheid...)

Tot ziens,
Lieve groet,

Anneliese Vonk
Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, klik dan hier.