Nieuwsbrief 7 maart 2013
Met deze nieuwsbrief willen wij u laten zien hoe schitterend de natuur in het Land van Cuijk is. Een gebied barstensvol variatie en volop recreatie-mogelijkheden. Ideaal nu de zon zich weer laat zien. Wanneer je in zo'n prachtige omgeving woont als wij in het Land van Cuijk vergeet je af en toe stil te staan en goed te kijken. Daarom wijzen wij u graag op het volgende!


Proficiat Landgoed Barendonk!

De Cultuurprijs van 2012 is in handen van "Landgoed Barendonk" gevallen. Met het openluchtspel over de historie werd het publiek recht in het hart geraakt en dat voelde de jury ook! Een terechte winnaar vinden wij in het Land van Cuijk. Via deze weg feliciteren wij ook met enthousiasme "Stichting Vierdaagse Comité Linden" met de aanmoedigingsprijs. Zij organiseren elk jaar weer een spectaculair themafeest voor bewoners, publiek en wandelaars. Waar een klein dorp wel niet groot in kan zijn! Proficiat!

Onze trots Maasheggen vlechten

Regionaal paradepaardje is wellicht ons NK Maasheggenvlechten. Een traditie om trots op te zijn. Met een gevarieerd programma voor het hele gezin! Ruim dertig teams strijden om de Gouden Hiep onder toezicht van duizenden bezoekers! Een compleet dagje uit met een boeiend programma dat laat zien hoe rijk het Maasheggengebied is aan natuur en cultuurhistorie. Maasheggenvlechten

Wandelen in het schraalzand van het rabattenbos

Toeristen die naar onze regio komen waarderen dit stukje natuur ten zeerste. Wil jij ook weten waar die toerist het over heeft wanneer hij spreekt over schraalzand en rabattenbos? Op zondag 24 maart organiseert IVN De Maasvallei een twee uur durende wandeling door het Schraalzand en langs de Oeffeltse Raam. De wandeling is geheel gratis. Rabattenbos

Gevarieerde kunstfair

Buiten is de natuur op zijn mooist maar ook binnen in het Land van Cuijk kunt u genieten van oogstrelende kunst. En wel bij van de Valk in Cuijk aankomend weekend 9 en 10 maart. Kom vrijblijvend kunst bekijken en er is de mogelijkheid om kunst te kopen.
Spectaculair veel soorten kunst worden hier getoond. Deze kunstfair is een hoogtepunt voor de bezoekers maar ook voor de deelnemende kunstenaars. Kunstliefhebber?

Bijzondere fossielen bekijken

Bezoekerscentrum De Kuilen; bovenop de Peelhorst, waar fossielen door eeuwenoude aardverschuivingen dicht aan het aardoppervlak zijn komen te liggen. Door afwisselende natte en droge omstandigheden ontwikkelt zich een gevarieerde flora en fauna. Zo hebben de das, alpenwater-salamander, oeverzwaluw, vos en franjestaart vleermuis zich hier gevestigd. Ook aan bijzondere planten geen gebrek; hondsviooltje, hazenpootje en het oude geneeskruid blauwe knoop groeien en bloeien hier naar hartenlust. Nieuwsgierig?

Complete Uit Agenda

Bekijk onze complete Uit Agenda om op de hoogte te blijven over wat er allemaal te doen is in het Land van Cuijk! Check nu!

Bekijk de complete agenda ›Niet goed leesbaar? Lees deze nieuwsbrief in browser
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd met Cybox Mailstage.
Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, klik dan hier.