Nieuwsbrief woensdag 13 maart 2013

Nieuwe pelgrimstocht door Land van Cuijk

Nieuw in ons mooie Land van Cuijk; pelgrimstocht Kêrskes en Kapellekes pad! Deze 24 kilometer lange tocht leidt u door Mill, Langenboom, Sint Hubert en Wilbertoord.

U ontvangt bij de start bij Belevingsboerderij de Nieuwenhof een knapzak met een routebeschrijving, water, brood plus kêrskes (kaarsjes) om te branden bij de diverse kapellekes. Weten welke plaatsen deze pelgrimage allemaal aandoet? pleisterplaatsen

Bijzondere Koningsboom

Wim Hillenaar (burgemeester Cuijk) en Karel van Soest (burgemeester Boxmeer) zochten afgelopen weekend een geschikte Koningsboom uit samen met Toon Ebben van Boomkwekerij Ebben. Deze zal op 30 april op het Stationsplein in Boxmeer onthult worden.
De boom past binnen de herinrichting van het Stationsplein, waarin het groen, de zitbanken en de openbare verlichting worden aangepast. Om de bijzondere status van de boom te benadrukken, plaatst de gemeente een sierhek rondom de boom. Als voorbeeld dient het hek rond de Wilhelminaboom (1898) op het Wilhelminaplein in Boxmeer.
De gemeente Boxmeer kent naast de Wilhelminaboom, de Beatrixboom (1980) in het Weijerpark in Boxmeer en de Julianaboom (1948) in Sambeek.

Verval en kracht

Van 17 maart tot en met 14 april is in Museum Het Petershuis in Gennep werk te zien van twee regionale kunstenaressen: Ineke Groeneveld uit Malden en Tineke de Kruif uit Milsbeek.

Ineke Groeneveld toont tekeningen van structuren die te vinden zijn in de natuur en in allerlei materialen in verval. Kozijnen, deuren en muren in hun vergane glorie vormen haar inspiratiebronnen. Haar werk staat in schril contrast met het werk van mede-exposant Tineke de Kruif. Zij exposeert krachtige, abstracte beelden in steensoorten als marmer, serpentijn en albast. Als gemeenschappelijke noemer ademen de werken van De Kruif harmonie en evenwicht. De combinatie van werken van de twee kunstenaressen vormen de ingrediënten voor een verrassende cocktail van verval en kracht.
Kunstliefhebber?

Piepschuim bij Roepaen!

Piepschuim is een Nijmeegs gezelschap dat u waarschijnlijk kent uit het theater en van festivals als: Oerol, De Beschaving, Mundial of de Nijmeegse Vierdaagsefeesten. Roepaen heeft hen weten te strikken voor aankomende 16 maart. Daar presenteren zij hun gloednieuwe popalbum!

Meer piepschuim

Met de lente op de stoep komen ook de koopzondagen weer in beeld. Red Carpet Sunday in Boxmeer maar ook in Cuijk is het dezelfde dag heerlijk vertoeven met een gevarieerd winkelaanbod en gezellige terrasjes. Dus hoe dan ook 24 maart wordt het shoppen in het Land van Cuijk!


Pasen vieren

Pasen wordt veelal gezien als het lentefeest, de dagen waarbij de natuur weer ontwaakt vanuit haar diepe winterslaap. Reden om lekker naar buiten te gaan of ergens heerlijk met familie en/of vrienden te brunchen of te dineren. Mogelijkheden ten overvloed in onze prachtige omgeving!

Bijvoorbeeld hier...

Meer deze week!

Natuurlijk is er nog meer te doen en te beleven deze week in het Land van Cuijk! Wil je weten wat? Neem dan onze online agenda even rustig door! Check het hier!

Bekijk de complete agenda ›Niet goed leesbaar? Lees deze nieuwsbrief in browser
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd met Cybox Mailstage.
Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, klik dan hier.