Nieuwsbrief woensdag 27 maart 2013

Pasen in aantocht

Eindelijk is het zover: Pasen! De tijd waarin de lente ontwaakt..
En er is ons zon belooft, dus natuurlijk gaan we weer heerlijk naar buiten.
Maar gaan we meubels kijken, eieren zoeken, brunchen of iets anders?
Bekijk in deze nieuwsbrief een kleine greep uit de mogelijkheden die ons mooie Land van Cuijk te bieden heeft.

Vogelhuisjes kijken

Denk je aan Pasen, dan denk je aan eieren. Denk je aan eieren, dan denk je aan vogels. Denk je aan vogels, dan denk je aan huisjes. Zo hebben ze tenminste in Kasteel Tongelaar gedacht. Daar zijn diverse juweeltjes op eerste én tweede paasdag te bewonderen tijdens de expositie 'Beestenboel en vreemde vogels' die dan voor de laatste keer te zien zal zijn. Vogelhuisjes en meer...

Kom naar Easter Open

Het driedaagse Paastoernooi 'Easter Open' vindt plaats op veertien verschillende sportparken in Noordoost Brabant en Noord Limburg. Op vrijdag 29 maart begint alweer de vijftiende editie. Maar liefst 400 teams uit de hele wereld, van Duitsland tot Rusland en van Japan tot Mexico, komen elkaar hier tegen. Motto van het toernooi is respect voor elkaar! Dit jaar speciaal aandacht voor de voetballers uit een achterstandswijk in Bogotá. Het team had vorig jaar al de vurige wens te komen, maar ze kregen de sponsoring niet rond. Nu wel en zij staan net als alle andere jonge voetballers te popelen om te voetballen. Voetballuh!

Jong leven bij kinderboerderij

Kinderboerderij 'Buiten Gewoon' is een prachtig voorbeeld van wat samenwerken tot stand kan brengen. Gemeente, lokale ondernemers, particulieren en velen vrijwilligers hebben deze kinderboerderij tot een schitterende plek gemaakt. Enige wat deze kinderboerderij nog nodig had was ... Precies! De lente! Kom langs en laat je vertederen door de kleine kuikentjes, pasgeboren konijntjes en alle andere dieren. Troeteldieren!

Aftrap; Happen en Trappen

Happen & Trappen Cuijk is een prachtige culinaire fietstocht binnen de Gemeente Cuijk. Het initiatief is in 2005 genomen door enkele Horeca-ondernemers uit de Gemeente Cuijk en is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met het Cultureel Hart Cuijk en het Verrassende Platteland van Cuijk. De fietstocht voert langs een aantal mooie bezienswaardigheden in deze gemeente.
Happen & Trappen Cuijk voert de fietsers door de kerkdorpen Katwijk, Linden, Beers, Vianen, Haps, Sint Agatha en natuurlijk Cuijk zelf. Het 8e seizoen van Happen & Trappen Cuijk gaat op 1 april 2013 van start.
Een absolute must voor wie hem nog niet gefietst heeft! Fietsen maar!

Vrolijk Pasen in Zoo Parc Overloon

Pasen staat onder andere voor nieuw leven. En hoe kun je dat nu beter vieren dan de jongste diertjes te bekijken in onze mooie dierentuin? Zoals Kiara het schattige pasgeboren dwergnijlpaardje! Tijdens het Paasweekend is er genoeg te beleven: kinderen kunnen alles te weten komen over jonge dieren door mee te doen aan speurtocht 'Jonkies'.

In de Beestenboelkar zijn veren, vachtjes en schedels te bekijken, kinderen kunnen zich laten schminken als een Paasei, meeleven met de spannende poppenkastvoorstelling en ze kunnen helpen met het opgraven van enorme mammoetbotten tijdens Expeditie Mammoet. En natuurlijk ontbreekt ook de Paashaas niet! Nieuw leven!

Geef om onze mooie natuur

Natuurmonumenten organiseert dit jaar van 2 tot en met 6 april een collecteweek. In heel Nederland vragen ruim 9000 collectanten steun voor de natuur in Nederland. Ook in onze gemeente gaan de vrijwilligers in de week na Pasen met hart voor de natuur op pad.

Natuurmonumenten zorgt onder andere voor behoud van prachtige gebieden zoals de Mookerheide, de Langenboomse Bossen en parallel aan de Maas een langgerekt lint natuur in Brabant van maar liefst 70 km lengte. Zo houden we Nederland open en groen, en kunnen we blijven genieten van de natuur. Jij wil toch ook onze natuur in stand houden? Bescherm onze natuur

Keuzes maken

Het is niet altijd makkelijk om te kiezen. Zeker niet wanneer er zoveel leuks te beleven is. Iene miene mutte dan maar? Ik kies...

Bekijk de complete agenda ›Niet goed leesbaar? Lees deze nieuwsbrief in browser
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd met Cybox Mailstage.
Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, klik dan hier.