Het voorjaar gaat nu echt beginnen!

Lieve Gast,

Hoogste tijd om weer wat van me te laten horen. De winterslaap hebben we nu wel uit dacht ik zo.....!
Toch heb ik tijdens de koude dagen niet stil gezeten.
In deze nieuwsbrief kunt u namelijk lezen dat ik nog meer ben gaan koken, leuke arrangementen voor u heb samen gesteld, De Hoeve binnen kort op tv komt, in een promotiefilmpje van Venlo mocht meedoen, etc. etc......
Daartegenover staat weer dat ik nog een lege moestuin en kas heb. De nachtvorsten laten we (hopelijk) nu achter ons. Ik werk met een koude, niet gestookte, kas en als nu de temperaturen omhoog gaan kan het (biologische) zaad eindelijk gaan kiemen. En de fruitbomen gaan dan gelukkig ook weer bloeien. Dat wordt genieten!


Ontbijt - Lunch - Theesnoeperij (High Tea) - Diner

In de vorige nieuwsbrief liet ik u weten dat ik was gaan koken voor gezelschappen. Daarna kwamen meer aanvragen binnen. Die ben ik gaan uitwerken. Het resultaat; Ontbijt - Lunch - Theesnoeperij (High Tea) - Diner. Kijk maar eens op mijn website (www.debourgondischehoeve.nl). Ik kan u vertellen, het is heerlijk om de keuken (van Theo) in te duiken en volop aan de slag te gaan. En weet u wat zo speciaal is? Het vertrouwen dat jullie in mij hebben! Dat ontroert me en geeft me enorm veel energie. Enne...... de reacties waren tot nu toe super!!!!


Arrangementen

Vaak moet er iets georganiseerd worden voor familie, vrienden of collega's. En het liefst weer iets anders en nieuw. Het is dan ook leuk om combinaties te maken met andere bedrijven/personen met passie!
Zoals;
- Schilderworkshop met Geert Jans. Bij de kippen of bij de vijver. En als het slecht weer is gaan we natuurlijk naar binnen. Ik zorg voor de culinaire omlijsting.
- Educatief uitje bij Het Aardbeienland in Horst. Hier krijgt u alle ins en outs over de aardbeien te horen en gaat ze natuurlijk ook proeven. Na afloop diner bij mij in De Hoeve.
- Workshop bij De Pottenbakkerij De Tramhalte in Bergen met Geert Jacobs. Afhankelijk van het tijdstip gecombineerd met een lunch, theesnoeperij of diner, wederom bij mij in De Hoeve.

Zo staan er nog diverse arrangementen op stapel. (asperges......) Hou de website dus in de gaten!


Tv-opnames van BNN; Stop in the name of Love

In februari waren hier de opnames van het nieuwe programma van BNN; "Stop in the name of Love" met de presentatrice Nicolette Kluijver (een ontzettend spontane, lieve meid!). Zij gaat met een bus vol met stadse dames op zoek naar 'de ware' in de leukste dorpen van Nederland. Daarvoor kwamen ze ook in de gemeente Bergen. In 3 dagen tijd wordt er kennis gemaakt en gedated met leuke gezellige vrijgezelle mannen. Op de 2e dag waren ze bij mij in Siebengewald. Eerst de lunch en daarna de opnames. Het resultaat kunt u maandag a.s. zien; 15 april, Ned. 3 om 20.30 uur. Ben zelf ook heel benieuwd wat er allemaal van De Hoeve terug te zien is. En of ik zelf ook nog in beeld kom? Denk het niet........Een foto van Theo wel zei de camaraman (en dat op zijn 60e geboortedag! Toeval?......)


Regio Venlo, Hoofdstad van de Smaak 2013

Dit jaar is regio Venlo Hoofdstad van de Smaak. Aangezien Noord-Limburg de moestuin van Nederland is zijn wij allen de beste ambassadeurs voor eerlijk en heerlijk voedsel!
Iedereen doet zijn best om hier extra aandacht aan te geven. Zelf had ik de eer om in het promotiefilmpje van Regio van de Smaak mijn stekkie in de kijker te zetten. Het youtube-filmpje (promotiefilmpje) ziet u onder aan dit nieuwsblok. (even aanklikken)

Ook met het Gilde van Streekrestaurants zetten we ons in om de regio te promoten en wel met de actie "Koken met...." Zij willen u hiermee extra kennis laten maken met de producten uit eigen streek. Elke 2 maanden hebben zij een nieuw thema. Als u bij deze restaurants het speciale menu 'Koken met....' besteld krijgt u hiervan ook het recept mee naar huis samen met een Kookschrift (map). Hiermee kunt u een mooi receptenboek samenstellen. Als u dan ook nog 'Vriend van het Gilde' wordt kunt u mee profiteren van de aanbiedingen van de Producent van de Maand..... Voor meer info verwijs ik u naar hun site; www.streekrestaurants.nl. Met ingang van 15 april a.s. is het nieuwe thema 'Asperges'.
http://www.youtube.com/watch?v=z8RWhSWosmw


Datums om te onthouden!

De onderstaande datums wil ik u niet onthouden;

15 april; uitzending BNN; Stop in the name of Love, Ned. 3 om 20.30 uur, Kijken!!!!
26 april; i.v.m. een gezelschap is op die vrijdag De Koffie- & Theeschenkerij en Het Streekwinkeltje
gesloten voor passanten
4 mei; vrije inschrijving workshop schilderen met Geert Jans op/in De Hoeve
26 mei; marktkraam bij Het Aardbeienland te Horst
2 juni; Jaarmarkt Siebengewald
13 juli; Preuvenement Gennep

Tevens wil ik u attent maken op de doorlopende exposite van Geert Jans bij mij in De Bourgondische Hoeve.......


Laatste weetjes / feitjes

Het zomerseizoen komt er weer aan. Door nieuwe toeristische borden te plaatsen is het nu voor iedereen duidelijk waar De Bourgondische Hoeve te vinden is.

De fietsen kunnen weer van stal. Langs mij op loopt een fietsroute (eventueel door te linken met Duitsland). Op donderdag en vrijdag ben ik open met De Koffie- en Theeschenkerij. Bij mooi weer staat het terras klaar. Ik heb een kleine kaart waarop naast de drankjes ook o.a. huisgemaakte soep, boerenbrood, diverse tosti's, parfait, etc. etc. staan.
Voor de electrische fietsen is een oplaadpunt aanwezig!

Wilt u op een andere dag dan de donderdag en vrijdag bij mij aankomen voor koffie/thee met wat lekkers? (omdat u voor die speciale dag bv een fietstochtje had afgesproken...) Laat maar horen, dan kijk ik of het te combineren is met de werkzaamheden in of om het huis, kas, moestuin........ Ik maak daar met plezier een uitzondering voor!!!!

De eerste reserveringen voor het Vakantiehuis De Paardenstal komen weer binnen.
Verder wil ik u attent maken op een arrangement dat ik samen met Golfbaan Landgoed Bleijenbeek te Afferden (bijna op loopafstand....) heb samengesteld waarbij u overnacht in De Paardenstal! Hiervan vindt u meer info op mijn website.

In het Streekwinkeltje, met veelal huisgemaakte producten, kunt u naar hartelust lekkernijen uitzoeken voor u zelf of om cadeau te geven. Ik maak voor u mooie streekproductenpakketten op maat.

Kortom, weer vele redenen om af te reizen naar Noord-Limburg!

Tot ziens,

lieve groet,
Anneliese Vonk.
Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, klik dan hier.