15 Jaar De Bourgondische Hoeve

Lieve Gast,

Eind 1996 was onze eerste kennismaking met Pannenweg 4. Naast de deur zat een naambordje waarop stond; Theo en Annemarie. Dat voelde meteen goed. We hoefden tenslotte maar een paar letters aan te passen voor onze namen; Theo en Anneliese........ Toen op naar de gemeente! Maar voordat alle vergunningen en bestemmingsplanwijzigingen rond waren ging daar toch nog een dik jaar aan voorbij. Mede dankzij de hulp van Ben Driessen, toen werkzaam bij de Gemeente Bergen, konden wij onze droom waar maken.
Begin juni 1998 was de verbouwing klaar en openden wij de deuren van De Bourgondische Hoeve voor de gasten.
'Eten wat de pot schaft' met producten uit eigen tuin, kas en boomgaard was ons motto. Elk jaar scharrelden 2 vrolijke varkens rond, samen met een ren vol kippen. In de loop der jaren werd alles omgezet in biologisch!

Dit verhaal kennen jullie als trouwe gasten allemaal al.....

Helaas kwam hier augustus 2011 een tragisch einde aan met het overlijden van Theo na een kort én heftig ziekbed......

Maar hier op deze fantastische plek hebben wij onze dromen waar gemaakt. En om die zo maar op te geven, dat wilde ik niet. Daarom ben ik, met Theo in mijn gedachten en daardoor dichtbij mij, hiermee verder gegaan.

En zoals u weet is De Bourgondische Hoeve weer open als Koffie- & Theeschenkerij én als Streekwinkel. Voor gezelschappen wordt er ook gekookt. En men kan logeren in Vakantiehuis De Paardenstal.........


2 Juni Jaarmarkt, ik trakteer!

Zondag 2 juni a.s. sta ik met een mooi gevulde kraam op de Grensoverschrijdende Jaarmarkt in Siebengewald (vanaf Bergen komend; vooraan rechts op de Gochsedijk. Proeverijtje van diverse jams, chutney's e.d. staat voor u klaar. En om 15 jaar De Bourgondische Hoeve te 'vieren' trakteer ik op o.a. huisgemaakte cheesecake en browny. Tot zondag dus?!?

Afgelopen zondag stond ik met mijn kraam bij Het Aardbeienland in Horst. Kon ik meteen weer mijn talen oppoetsen (Japan, Brazilië, Frankrijk, heel internationaal). De week ervoor mocht ik met mijn kraam de Aspergemarkt in Grubbenvorst aanvullen (met zonnetje). Omroep Venlo was ook aanwezig om een uitzending te maken over Hoofdstad van de Smaak. Dat is dit jaar Venlo. Echter Venlo vindt dat de hele regio van Noord-Limburg (de moestuin van Nederland!) de Hoofdstad is. Ik val daar ook onder en draag het met liefde en plezier uit. Daarom ben ik ook geinterviewd. Deze week, donderdag 30 mei, wordt dat uitgezonden. Wilt u de uitzending zien, ga dan naar de site van de omroep waarop u het fragment kunt terug kijken.......
http://www.omroepvenlo.nl


Asperges!

Aspergetijd! We kennen diverse bereidingen zoals soep en gekookt met eitje-ham-aardappeltjes. Maar dan houdt het een beetje op. Daarom ben ik de keuken ingedoken met Siebengewaldse asperges om daar iets duurzaams van te maken. In gedachten ga ik dan combineren, welke ingrediënten passen goed bij elkaar. Het resultaat? Voor iedere smaak iets heel speciaals........
- Jam van asperges met ananas
- Gelei-jam van asperges, komkommer en rode peper
- Chutney/Relish van asperges, rode ui, komkommer, mierikswortel en franse dragon
En al zeg ik het zelf;...... het zijn culinaire smaakbommetjes.......
Uiteraard te koop zondag a.s. op de Jaarmarkt maar ook in mijn Streekwinkeltje!


Herfst? Lente? Herfst?

Afgelopen weekend werd ik een beetje somber van dit herfstweer. Je zou bijna zin krijgen in Sinterklaas. Als grap heb ik toen een Pasta gemaakt voor op de boterham van......... pepernoten en chocola......
Maar die grap is wel lekkerrrrrrrrrrrr !!!


Kas - Moestuin - Plantjes

In de (koude) kas ben ik ook weer druk doende. Alles loopt echter weken achter met het tegenvallende weer met te lage temperaturen. Daar maak ik me niet druk om, het komt zoals het komt. Ik zaai en als de natuur zover is (lees; warm genoeg) gaat het kiemen. Door dit 'slow'groeien zijn de planten wel sterker. Op dit moment heb ik diverse moestuinplantjes en kruidenplantjes te koop zoals; palmkool, borage, diverse tomatensoorten, diverse slasoorten, oost indische kers, snijbiet, basilicum, etc. etc.
Alles biologisch!


Arrangementen?

Vorige keer meldde ik al dat er steeds meer aanvragen kwamen voor diverse activiteiten.
Zo kook ik nu voor gezelschappen; bv ontbijt - lunch - high tea - diner.
Ook kook-workshops staan op de agenda, zowel voor volwassenen als kinderen.

Maar wat dacht u van een door u zelf samengestelde dag met als onderdeel De Bourgondische Hoeve?
Zo mocht ik onlangs een gezelschap fietsers verwelkomen met een proeverijtje (kopje soep - heerlijk belegde crostini's - zoete snoeperij, dit alles natuurlijk uit eigen keuken), rondleiding over het terrein, consumptie. Daarna werd de fietstocht weer voort gezet.

Alles kan op maat gemaakt worden!

Hopelijk kan ik binnenkort weer het terras voor de Hoeve (in het zonnetje) buiten zetten.
Wellicht treffen we elkaar binnen kort, of op de Siebengewaldse Jaarmarkt of bij mij op De Bourgondische Hoeve. U bent zoals altijd van harte welkom!

Tot ziens,
lieve groet,

Anneliese Vonk.

p.s. Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes (markten, laatste inmaak, workshops e.d.)? U kunt mij volgen op facebook; Anneliese Vonk. Op mijn facebookpagina kunt u dan ook nog op De Bourgondische Hoeve klikken........




Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, klik dan hier.