Nieuwsbrief woensdag 29 mei 2013

Bijzondere kookworkshop in het Walnootatelier

Zin in een kookworkshop met een spicey twist? Wat denk je van pittige drankjes maken en noten konfijten?
Op 22 juni 2013 kun je hierbij zijn!

In Italië worden de groene walnoten op Sint Jan's dag (24 juni) geplukt en direct verwerkt; een mooie traditie. Bij ons is het verwerken van groene noten wat 'vergeten', maar daarin gaat verandering komen! De walnotentuin van La Tertulia is in Nederland de ideale plek voor de workshop. U waant zich in Italië want u gaat nu zelf de noten plukken en direct verwerken. De recepten krijgt u mee naar huis om de diverse producten af te kunnen maken. De drankjes zijn pas na een paar maanden lekker maar dan heb je ook iets bijzonders!

De kosten zijn € 45,- inclusief groene noten en overige ingrediënten, exclusief wijn, andere benodigde alcoholische dranken en glaswerk.

Meld je snel aan! Via: cokkie@frutticonfetti.nl Op naar Italië!

Feest mee met VIOS

Maar liefst 75 jaar spelen de voetballers bij Vios al de sterren van de hemel en dan nu een feestweekend!

Met barstensvol activiteiten met en zonder bal! Denk hierbij aan sprekers als René Meulensteen en cabaretier Rob Scheepers! Zaterdag en zondag wordt op beiden dagen een groots opgezet luchtkussenzeskamp gehouden met onder andere een spectaculaire 'Wipe Out' baan.
Mede dankzij gulle sponsoren is er een vrijblijvende lunch en brunch georganiseerd!

Verder twee geweldige feestavonden met onder andere de Crazy Piano's! Daar wil ik heen!

Karin Bloemen schittert met Harmonie Gaudette

De 'bijna' laatste voorstelling in Schouwburg Cuijk vóór de grote verbouwing.

Dirigent Joost Hendriks koos samen met Karin enkele aansprekende arrangementen voor zijn orkest. 'Bloemen in harmonie' wordt een muzikaal programma met prachtige liedjes, gezongen door Karin Bloemen die met haar fabuleuze stem en expressieve mimiek een onuitwisbare indruk zal achterlaten.

Een gedeelte van de recette komt ten goede aan Harmonie Gaudete in Domino. Na afloop van het concert gezellige nazit in café en foyer.

Zaterdag 01 juni om 20.15 uur. Ik wil kaarten!

Boxmeerse Vaart weer door de straten

Al eeuwen lang trekt veertien dagen na Pinksteren 'de Vaart' door de feestelijk versierde straten van Boxmeer. Elk jaar zijn duizenden getuige van een prachtig schouwspel, waaraan honderden schoolgaande kinderen uit Boxmeer en de omliggende dorpen meedoen. Samen met gilden en muziekgezelschappen en een groot aantal vrijwilligers maken zij 'de Vaart' tot een van de belangrijkste (culturele) evenementen van Boxmeer.
De Vaart begint om 11.45 uur en zal starten vanuit de Basiliek in het centrum van Boxmeer. We hopen dan ook op een stralende dag aankomende zondag! Meer over de vaart!

Schaapscheerdersfeest bij De Wereldboom

Deze dag maar liefst twee schaapscheerderfeesten. Op zondagmiddag 2 juni worden onder andere de schapen van de Wereldboomkudde geschoren bij De Schutkooi in Vortum-Mullem.
Van 14.00 tot 17.00 uur kan jong en oud kijken naar het knippen en scheren, maar ook zelf ervaren hoe wol verder verwerkt wordt. Kinderen kunnen wol wassen, kaarden, verven en vilten en er zijn demonstraties met het spinnewiel. Bovendien kan er met behulp van hamer, spijkers en draden wol een toverspinnenweb gemaakt worden. Schaapjes en meer ...

Groot Schaapscheerderfeest in Mill

Kun je niet genoeg krijgen van schapenscheerfeesten? Op zondag 2 juni worden ook de schapen van schaapskudde Ovis en Eco in Mill weer verlost van hun dikke vacht. Dat tijdens het schaapscheerderfeest bij Belevingsboerderij de Nieuwenhof aan de Nieuwenhofweg in Mill. Ook zijn er tal van activiteiten, is er live muziek, vermaak voor groot en klein en kunt u producten van schapen proeven. Dit alles van 11.00 uur tot 17.00 uur en de toegang is natuurlijk helemaal gratis. Meer schapen scheren!

Jeugdmusical: De Tovenaar van Oz

Na een jaar van repeteren mogen de musicalleerlingen van Desdemona Dance nu eindelijk hun eerste musical ten uitvoer brengen! Op zondag 2 juni 2013 om 14:30 uur.

Het verhaal gaat over Doortje die tijdens een storm terecht komt in het land van Oz. Samen met haar hond Toto moet ze de weg naar huis vinden... Dan komt ze een vogelverschrikker zonder hersenen tegen, een leeuw die erg bang is en een blikken man zonder hart... De enige die hen kan helpen is de grote Tovenaar van Oz. Maar de kwade heks uit het westen is ook op zoek... en wel naar de schoentjes van Doortje. Ze zullen de heks moeten verslaan om bij de tovenaar te komen. En dat gaat niet zonder slag of stoot... Daar wil ik heen!

Jeugdmusical Robin Hood

Naast de tovenaar van Ozz wordt ook Robin Hood gespeeld maar dan in Gennep.
Na velen uren oefenen laat TSPGennep graag het eindresultaat zien in Gennep op 1 en 2 juni 2013.

De TheaterSpeelPlaats is er voor iedereen die van zingen, dansen en acteren houdt. Spelend ontdekken wat je talenten en mogelijkheden zijn staat centraal bij TSPGennep, evenals samenwerken en verbinden. Verbinding met elkaar maar ook met jezelf. Bewust omgaan met je lijf en je emoties tijdens spel, dans of zang.
TSPGennep biedt workshops en cursussen waarin we op zoek gaan naar het theater-genie in jou!
Dat wil ik zien!

Cultuur snuiven?

Gaat u dit weekend liever een expositie bezoeken? Dat kan! In Grave kan men de geschiedenis beleven, in Linden het werk van negen kunstenaars aanschouwen, in Sint Hubert heeft RoBa weer een prachtige expositie en Cuijk heeft bijzondere open tuinen met onder andere een marktje met onder andere keramiek, beeldhouwwerk, foto`s op canvas, groei & bloei, kruiden en thee, buiten koken, nostalgisch snoep, wijn en houten decoratie-items. Kortom; voor iedereen met een tuin of balkon de moeite waard om eens langs te komen! Kunstliefhebber?

Doe de zonnedans

Er is genoeg te doen dit weekend maar veel van de activiteiten kunnen wel een zonnetje gebruiken. Dus pak je agenda noteer jouw uitjes en tips en ren naar buiten om die zonnedans te doen!
Wie weet, helpt het echt! Dans, dans!

Bekijk de complete agenda ›Niet goed leesbaar? Lees deze nieuwsbrief in browser
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd met Cybox Mailstage.
Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, klik dan hier.