Nieuwsbrief woensdag 17 juli 2013

Blarenbal weer ongekend gezellig!

Riche, Nog'us en La Bamba verzorgen dit jaar samen dit geweldige feest! Want met samenwerken kom je verder! Talenten en ervaring zijn gekoppeld en er is besloten de alom bekende band FRAGMENT LIVE te laten spelen. Pas nog maakten deze Engelsmannen er een enorm spektakel van in Wilbertoord tijdens de kermis!

Tijd: Vrijdag 19 juli om 20:00 uur
Locatie: Wilhelminaplein Boxmeer
Entree: GRATIS

AfterParty bij Cantina La Bamba tot 3:00 uur
Daar ben jij toch ook bij? More Fragment!

Vierdaagse feesten Dag van Land van Cuijk

Vanaf zaterdag 13 juli staat Cuijk al op zijn kop en dat zal tot en met vrijdag 19 juli niet anders zijn!

In de afgelopen decennia is het VierdaagseFeest Cuijk uitgegroeid van een gezellige doortocht op de vrijdag tot een zevendaags cultureel en sportief evenement met regionale en zelfs landelijke uitstraling. Al ruim 80 jaar is Cuijk (na Nijmegen) de grootste en belangrijkste Brabantse etappeplaats van de Internationale Nijmeegse Vierdaagse Afstandsmarsen. Iets waar wij in het Land van Cuijk erg trots op zijn. Ben jij nog niet geweest? Pak dan nu de auto, trein, fiets of wandel richting Cuijk. We zien je daar!

En vrijdag staat geheel in het teken van Land van Cuijk! In Grave, Gassel, Beers, Linden en Cuijk kunnen wij de wandelaars gaan aanmoedigen! Vierdaagse feesten Cuijk

Daags na de tour wordt spektakel!

De nieuwe organisatie van Daags na de Tour heeft met Marcel Kittel de eerste grote naam vastgelegd voor aankomende maandag 22 juli. De Duitse topsprinter van Argos-Shimano, die in de Tour al drie ritten won, heeft zijn deelname toegezegd! Ook Mollema en Ten Dam staan op het lijstje! Boxmeer haalde vorige week de internationale pers door naar buiten te brengen dat Mark Cavendish van het verlanglijstje is geschrapt. De meningen hierover zijn verdeeld, maar duidelijk is het wel Daags na de Tour staat op de kaart als nooit te voren! Ook de horeca doet weer haar uiterste best hier een schitterend feest van te maken! Op de drie pleinen en de velen terrassen zal de gezelligheid weer ten top zijn! We hebben er in ieder geval zin in én dit jaar VRIJ entree! Nieuwe website!

Spetterende avondvullende show van het Vierdaagse Orkest in het Weijerpark

Ter gelegenheid van de Nijmeegse Vierdaagse geeft het Vierdaagse Orkest jaarlijks een aantal spectaculaire concerten in diverse plaatsen waaronder in Boxmeer op zondag 21 juli om 20.00 uur entree is geheel gratis!

Het grote harmonie-orkest en slagwerkgroep met enthousiaste muzikanten uit het Land van Cuijk, wordt bijgestaan door een combo en zevenkoppige zanggroep onder leiding van Boxmerenaar Roel Verheggen. In de avondvullende show komen diverse bekende muzieknummers voorbij uit verschillende genres, voor elk wat wils! Luistert u bijvoorbeeld naar muziek uit populaire hitmusicals maar ook naar pop- en filmmuziek.
Wij zijn er vorig jaar geweest en beloven u dit zult u niet snel vergeten! Hele programma!

Voor de 25ste maal Westerbeekse Oogstdag

De Westerbeekse Oogstdag vindt dit jaar alweer voor de 25ste keer plaats op zondag 21 juli! Op een terrein van maar liefst 3 hectare wordt het graan gemaaid, geoogst en gedorst zoals dat bij de boer gebeurde tot zo'n veertig jaar geleden.

Het is tevens zilveren jubileum weekend. Deze dag zal beginnen om 11.00 uur en eindigen rond 17.00 uur en staat boordevol bijzondere activiteiten zoals bloemschikken, portret schilderen, glas graveren in lood, wilgenmanden vlechten en nog veel meer. Zeker ook voor de kids meer dan de moeite waard met diverse kleindieren, een prachtige historische draaimolen, zandbak en een gezellige feesttent! Alles op een rijtje!

Familievoorstelling verhalen van Grimm in Openlucht theater Overloon

'De gebroeders Grimm vertellen', van het Branie Theater, is een voorstelling waarbij met minimale middelen de sprookjes worden verteld en gespeeld. Door de manier van vertellen en het doordachte toneelspel, hangen de toeschouwers werkelijk aan hun lippen. De kracht van het concept is de eenvoud. Het is aan het publiek om het kleurpotlood te pakken en met veel fantasie het verhaal in te kleuren. De liefde voor het vertellen staat op de voorgrond. De rest wordt overgelaten aan het publiek!

Voor kinderen van 6 tot 106 jaar!! Zondag 21 juli 14:30 - 15:45 uur. Entree: € 6,00 Kaartjes bestellen

Geheime gang ontdekt bij Hampoort Grave

Op zondag 21 juli om 14.00 uur opent het Graafs Museum de luiken van de onderaardse gang onder de Hampoort. Deze gang maakte ooit onderdeel uit van een onderaards gangenstelsel welke de vestingstad Grave rijk was. De zondag opengestelde gang liep vanaf de voorzijde van de Hampoort, pal aan de gracht, tot en met het Arsenaal. Vermoed wordt dat dankzij de gang vanuit het Arsenaal op een veilige manier munitie en kruit kon worden vervoerd tot onder de Hampoort, waarna het ravelein (een eilandje in de gracht) bevoorraad kon worden.

De gang onder de Hampoort is in de jaren '80 herontdekt en leeg geschept door de mannen van het Cloveniersgilde dat de rechtervleugel van de Hampoort heeft betrokken. Doordat de gang lang geleden een tijdje dienst heeft gedaan als riool richting de gracht stond de gang namelijk vol met ... stront! Maar wees gerust nu niet meer! Kom snel mee ontdekken! Openingstijden en meer!

Bekijk de complete agenda ›Niet goed leesbaar? Lees deze nieuwsbrief in browser
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd met Cybox Mailstage.
Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, klik dan hier.