Nieuwsbrief woensdag 31 juli 2013

Augustus muziekmaand: win kaartjes!

Wij hebben goed nieuws voor jou want het is augustus en dat betekent in het Land van Cuijk maar één ding: FEEST! Waar wil jij heen?!

De maand augustus staat in het Land van Cuijk in het teken van muziek! Deze maand telt deze regio namelijk drie festivals en het mooiste is ze zijn compleet anders. DJ's, Rock en Reggae staan op het programma. En jij kunt er gratis naar toe! Het enige wat jij moet doen is vertellen bij welk festival jij je het meest thuis voelt!
Is dat 10 augustus dansen op de vetste beats van diverse DJ's bij Feestje aan de Gracht? Op 11 augustus rocken in het muziekpark tijdens Volt Rocks Out! Of liever op 24 augustus relaxen tijdens de eerste editie van Roepaen Reggae in het imposante heuvellandschap van het Limburgse Ottersum? Lees hier snel verder!

Gezelligheid bij Kermis Wanroy

De organisatie van de kermis in Wanroy hoeft geen grote borden langs de weg te laten zetten of paginagroot te adverteren in de kranten. Het is van zaterdag 3 tot en met dinsdag 6 augustus vier dagen kermis en het hele dorp weet dat. Zaterdag hebben zij de topformatie Hillstreet weten te strikken en op maandag hebben zij een heerlijk matinee voor jong en oud waarbij zoals elk jaar orkest Jersey de sterren van de hemel speelt! Over Hillstreet!

Zoek de koelte op in het oorlogsmuseum

Het is eindelijk zomer in Nederland maar soms is het tijdens deze hittegolf zelfs nét iets te heet. Een prima plek voor verkoeling is dan het Oorlogsmuseum.
Op zaterdag 3 augustus bijvoorbeeld, dan is er een beurs, toegankelijk voor leden en alle overige mensen die geïnteresseerd zijn in boeken en documenten over de Tweede Wereldoorlog.

Maar ook alle andere dagen is het in dit museum in het mooie en bosrijke park heerlijk vertoeven. Beleef de bezetting en de vervolging, maar ook het verzet en D-Day en natuurlijk ook de Slag om Overloon tijdens de bevrijding van Zuid-Nederland.
Als bezoeker wordt u uitgenodigd om mee te denken over oorlog en onderdrukking. Hoe ver mag je gaan als het gaat om het behouden en desnoods terugwinnen van vrijheid?
Neem eens een kijkje in het verleden, daar waar het ook moet blijven, in het verleden en in het museum! Oorlog hoort in een museum!

Klassieke racemotoren rondom kasteel Aldendriel

Op 4 augustus zal het in Mill van 10 uur tot 17.30 uur weer ronken van de klassieke racemotoren.
Rondom Kasteel Aldendriel is een circuit uitgezet waar door de HMV samen met MSC Mill regelmatigheidswedstrijden worden georganiseerd.
Racemotoren van alle toen bekende merken van 125 cc tot 500 cc gebouwd voor 1965 zullen een beeld geven van de races in de jaren 60 van de vorige eeuw.
Ook 50 cc racers en zijspannen gebouwd voor 1972 zullen aanwezig zijn.
Een team waarvan Henk v Kessel, wereldkampioen 50 cc, Jan Kostwinder en andere prominenten met hun vaak kostbare machines zoals Gilera, Konig, MV Augusta, Suzuki.Honda, Yamaha en vele andere merken zullen hun machines en rijkunsten tonen.
Een lust voor oog en oor! Nostalgische wegracers

Ingezonden brief Helma Verhoeven

Soms krijgen wij van 't Land van Cuijk ingezonden brieven daar maken wij dan meestal ingekorte versies van. Maar sommige verhalen zijn zo puur, zo recht uit het hart, daar veranderen wij geen letter van... Zoals deze van Helma!

"Hallo beste mensen,

Ik ben een jonge, vrolijke, positief ingestelde vrouw van 48 jaar en ik ben woonachtig in Cuijk, Noord-Brabant.
Helaas ben ik ongeneeslijk ziek maar heb ik nog een wens om te doen.
Ik ben een sponsor wandeltocht aan het organiseren voor stichting BultersMekke Assistance dogs. Ik heb namelijk zelf een hulphond die alles voor mij betekent.
Nu wil ik op 31 augustus 2013 vanuit Cuijk naar het Binnenhof van Den Haag lopen met mijn hulphond om zo aandacht te vragen van het Nederlandse publiek dat er ook mensen zijn met een niet zichtbare beperking die een hulphond hebben. Mijn streven is om op 11e september,aan te komen in Den Haag, deze dag zal daar in het teken staan van de landelijke bekendheid (het weigeren) van alle hulphonden en blinde geleide honden. Op het Binnenhof ga ik een petitie aanbieden aan de minister."

Wil jij meelopen met Helma, dat kan! Lees de hele brief!

Talentvolle medewerkers L.O.M. gezocht!

Lokale Omroep Mill als hobby

De Lokale Omroep Mill bestaat in 2013 precies 25 jaar. Maar de plannen van de L.O.M. zijn na een kwart eeuw nog steeds fris en vol ambities. Zo wil men het liefst 24 uur per dag en 7 dagen in de week radioprogramma's uitzenden, vaker Tv-uitzendingen verzorgen en de dagelijkse TV-krant zo actueel mogelijk zien te houden met al het nieuws uit de gemeente Mill en Sint Hubert. De laatste tijd heeft de L.O.M. tal van nieuwe medewerkers mogen begroeten. Maar op alle afdelingen bij de Lokale Omroep Mill is altijd ruimte voor nieuwe (vrijwillige) medewerkers. Want hoe meer medewerkers, hoe meer radio en Tv-uitzendingen! Neem eens een kijkje op de site!

Agenda bekijken!

Deze week is er dus weer van alles te beleven. Klassieke motoren bekijken, maar ook snuffelen tussen de kleindieren, genieten van de mooiste wandelingen of een gevoelig theaterstuk bekijken!
Bekijk onze agenda en kies de activiteit die het beste bij jou past!

We zien je graag in 't Land van Cuijk! Waar gaan we heen?

Bekijk de complete agenda ›Niet goed leesbaar? Lees deze nieuwsbrief in browser
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd met Cybox Mailstage.
Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, klik dan hier.