Donderdag 15 augustus 2013

Ballonfestival Grave

Op 16 en 17 augustus 2013 vindt voor de vierde keer het Ballonfestival Grave plaats. Vanaf een ruime weide aan de maas langs de Jan van Cuijk-dijk zullen twee avonden tientallen kleurrijke heteluchtballonnen een weg zoeken in de prachtige omgeving van deze stad. De uiteindelijke bestemming is altijd een verrassing.

Je kunt tijdens dit festival zelf ook als passagier meevaren, om deze unieke belevenis te ervaren. De kinderen kunnen zich ook goed vermaken, want een deel van het festivalterrein is speciaal ingericht voor kinderentertainment. Er zijn luchtkussens, ze kunnen zich laten schminken en de clowns zorgen voor een plezierig vermaak. Het orkest zorgt ook dit jaar weer voor de vrolijke noot tot in de late uurtjes. Een spectaculaire afsluiting van de avond met een Night-Glow, op de klanken van muziek zullen zij hun branders aanzetten waardoor de opgeblazen ballonnen schitterend worden verlicht. Meer ballonnen!

Muziek in de Mais

Wegens groot succes organiseert Kiwanisclub Land van Cuijk op 17 augustus voor de derde keer een echt muziekfeest in de maïs aan de Haringsestraat in Haps. Vorige edities was het een geweldig gezellig feest in een ambiance die nergens anders voorkomt: midden in de maïs in de open lucht.
Telkens waren er meer bezoekers en dit jaar verwachten wij minstens 1000 bezoekers vanaf 18 jaar en twee beetjes ouder.

De avond begint om 20.00 uur met een bijzonder evenement. Zes verenigingen zullen een team van 5 leden afvaardigen die stuk voor stuk zo lang mogelijk op de rodeostier moeten blijven zitten. Samen strijden zij om prijzen voor hun clubkas. De eerste prijs is 1000 euro, de zesde prijs is altijd nog 250 euro. Deze keer zal de livemuziek verzorgd worden door Random, een jonge, ervaren en energieke allround coverband die bestaat uit zes enthousiaste muzikanten. Meer Mais!

Parkfeest Mill twee dagen dolle pret!

Zaterdag 17 en zondag 18 augustus organiseert feest- en showorkest Toeternietoe weer het Parkfeest in Mill. Dit gratis toegankelijke Parkfeest kent dit jaar naast een zeskamp voor teams vanaf 16 jaar op zaterdagmiddag, ook een zeskamp voor jeugdteams op zondagmiddag. Maar ook is er op zaterdagavond volop live muziek met diverse bands en op zondagmiddag het fameuze dweilorkestenfestival de Sound of joeks.
De grote finale hiervan zal Knuckle Brass uit Breda op hun eigen speciale muzikale wijze verzorgen. Meer parkfeest!

Kermis Boxmeer horeca bouwt een feestje

Kermis in Boxmeer en de horeca maakt er weer een groot feest van! Vrijdag Cold Turkey op het Raadhuisplein, Zanger Etienne bij café 't Centrum en DJ's Tim en Bram op het Wilhelminaplein. Zaterdag Driven op het Raadhuisplein, DJ Jack en Dancers op het Wilhelminaplein en Campaign bij café 't Centrum. Zondag bij de Piek; de 3 man sterke band Cobra en Dj Henk en vanaf 16.00 bij La Bamba coverband Trackdrop en 's avonds Dj Joost, en bij café 't Centrum vind je John van de Heijden en de Puppies Houseband.

Maandag Peter Beense bij café 't Centrum. Zilveren Maandag bij 't Raadhuisplein en 's avonds: The Revolvers op het Wilhelminaplein en DJ Japie. En op de afsluitende dinsdag: De Heeren van op 't Raadhuisplein, Dj Jack en zanger Arjorn Oortrom op het Wilhelminaplein en Mr B bij café 't Centrum! Het maakt niet uit waar je heen gaat want overal is het feest! Zwieren en zwaaien!

Maasheggenloop Oeffelt

Op zaterdag 17 augustus om 15:00 uur vanaf sportpark de Zwaluw te Oeffelt het mooie hardloopevenement in Oeffelt. Met afstanden van 500 meter tot 10 kilometer. Voor de allerkleinsten tot de ervaren renners.
Alle inkomsten gaan naar het onderzoek ten behoeve van de bestrijding van kanker.

Zoals altijd prachtige routes langs het Maasheggenlandschap. Meedoen?

Waterfestival in Grave

Op zondag 18 augustus van 11.00 tot 17.00 uur wederom spectaculair waterfestival in Grave.
In Grave zullen de straten weer kleurrijk versierd worden met feestende mensen en gezellig entertainment, kraampjes en water, veel water!
Naast de gevarieerde braderie zullen er diverse waterspelen worden gedaan. Leuk om mee te doen en minstens zo leuk om naar te kijken!
Het festival is gratis toegankelijk voor jong en oud en in het historische centrum zijn de winkels en terrassen open. Er is een boekenmarkt en diverse kinder-activiteiten.
De Maessanghers en het Schipperskoor zullen op diverse plaatsen voor u optreden. Even buiten Grave bij de Maasbrug zijn de sluizen, de stuw, kazematten te bezichtigen. Meer water!

Extra geld verdienen bij Carbootsale

Op zondag 18 augustus is er weer een grote Carbootsale op de parkeerplaats bij Tuincentrum Overvecht!
De laatste keer voor dit jaar de en er is nog plek voor deelnemers!

Er kan weer geld gemaakt worden van gebruikte spulletjes. Na een dure vakantieperiode of voor wat extra kermisgeld kun je eenvoudig die dag simpel je eigen winkeltje beginnen op het parkeerterrein van Tuincentrum Overvecht vlak aan de snelweg en aan de rand van Boxmeer.

Meedoen kan al vanaf € 10,=.
Bezoekers zijn van harte welkom kunnen gratis parkeren en toegang voor de Carbootsale is slechts € 1,50 en kinderen t/m 12 jaar zijn gratis. De Carbootsale is geopend voor bezoekers van 9:00 tot 15:00 uur. Meer Carbootsale!

Relax; een drukke maar leuke agenda!

Ja, we weten het; so much to do, so little time!
Maar relax haal diep adem en stel je zelf eens voor... Jij en muziek in het Mais, tussen de luchtballonnen, over de kop in de Booster. En wat spreekt je aan? Zo merk je vanzelf waar je voorkeur naar uit gaat!

We zien je in het land van Cuijk! Onze agenda!

Bekijk de complete agenda ›Niet goed leesbaar? Lees deze nieuwsbrief in browser
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd met Cybox Mailstage.
Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, klik dan hier.