Nieuwsbrief woensdag 11 september 2013

Hij is er! De Land van Cuijkse vlag!

Afgelopen zondag begon de dag behoorlijk druilerig tijdens Wilbertoord pakt Uut. Maar om 11.11 (of eigenlijk een Brabants kwartiertje later) kwam het zonnetje door en werd bij de regiofair de vlag van het Land van Cuijk onthult.

Burgemeesters en Prinsen Carnaval uit diverse Land van Cuijkse dorpen wapperden trots met het groene ruitje
wat ook u nu aan de vlaggenmast kan hijsen!
U kunt een vlag uit de eerste serie (150 x 100 cm) reserveren via het onderstaande formulier. De levertijd is ongeveer 2 weken.

Binnen enkele weken zal het assortiment worden uitgebreid met vlaggen in diverse formaten en uitvoeringen. Wilt u hierover op de hoogte worden gehouden dan horen wij dat graag! Bestel hier uw vlag!

Dé regionale beurs voor ondernemers, overheid en onderwijs

Wilt u ook netwerken in een inspirerende omgeving?
Bedrijvig Land van Cuijk & Noord-Limburg omvat 3000 vierkante meter beursoppervlak en rekent op meer dan 1000 bezoekers per dag. De beurs vindt plaats op woensdag 18 september en donderdag 19 september van 14.00 uur tot 22.00 uur.

Breed producten- en dienstenaanbod in de regio
De beurs Bedrijvig Land van Cuijk & Noord-Limburg geeft een actueel beeld van het enorm brede producten- en dienstenaanbod in de regio. U krijgt alle mogelijkheden uzelf te presenteren, ervaringen uit te wisselen en te zien wat u voor elkaar kunt betekenen in de mooiste regio van Nederland. Wilt u uw organisatie op de kaart zetten bij ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen? En tegelijkertijd uw netwerk onderhouden en kennismaken met nieuwe ondernemers en vakgenoten? Neem deel aan dit bijzondere evenement en meld u vandaag nog aan! Meer over de beurs!

Zilveren truckrun

Aanstaande zondag is het weer zo ver de 25e Truckrun Boxmeer
Kom s’morgens een kijkje nemen op industrieterrein Saxe Gotha in Boxmeer en/of bekijk het konvooi langs de weg! De dag start om 10.00 uur en zal rond 17.00 uur worden afgesloten.

Dit jaar organiseert Stichting Truckers GKB voor de 25e keer de Truckrun van Boxmeer. Dit evenement zal plaatsvinden op zondag 15 september 2013. Op deze dag bezorgen zo’n 250 chauffeurs mensen met een beperking een bijzondere dag.
Sinds dit jaar hebben we een nieuwe locatie aan de Handelstraat, beschikbaar gesteld door Marel Stork Poultry Processing. Daarnaast zal Trendy Funwear airbrush decoraties weer aanwezig om hun airbrush kunsten op kleding te vertonen. Voor de chauffeurs is dit jaar een speciaal ontbijt en verder zal ter gelegenheid van het 25 jarig jubileum voor vertrek een foto van cliënt en chauffeur worden gemaakt door Dom Melskens fotografie.
Er is dus genoeg te doen. Kom s’morgens een kijkje nemen op industrieterrein Saxe Gotha in Boxmeer en/of bekijk het konvooi langs de weg, dat om 13:00 vanuit Boxmeer zal vertrekken in de richting St. Anthonis, Wanroij, Mill, Beers, Cuijk, Oeffelt en zo weer terug naar Boxmeer.
Bijzonder initiatief

Opening theaterseizoen; Prei met mij!

Cabaretière Nathalie Baartman, die op zaterdagavond 14 september het theaterseizoen van theater Myllesweerd opent, is een aanstormend talent in de Nederlandse cabaretwereld. Ze werd met haar programma LOS genomineerd voor Neerlands Hoop 2009, de cabaretprijs
voor een veelbelovende theatermaker met het grootste toekomstperspectief. Nathalie schrijft sinds 2007 columns voor de zondagskrant van De Twentsche Courant/Tubantia. De eerste reeks van deze columns is in boekvorm verschenen in 'Ik heb iets met prutsers' Nathalie is
daarnaast gastcolumniste van het tijdschrift TM (theatermaker).
Kom en laat je inspireren door haar bijzondere kijk op het leven! Myllesweerd bijzondere locatie

Monumentenzondag Historische legervoertuigen Grave

Aankomende zondag 15 september kunt u terug in de tijd in Grave.
Dit jaar is het thema Macht en Pracht. Omdat Grave als vestingstad veel gebouwen in het kader van Macht en Pracht heeft, biedt dit vele monumentenbezitters de gelegenheid hun gebouw open te stellen voor publiek.

Tevens is er een bijzondere manier van vervoer mogelijk. Er zijn namelijk een drietal historische legervoertuigen die het publiek door de stad vervoeren.
Deze zorgen op spectaculaire wijze voor het vervoer tussen de binnenstad en onder meer het Graafs KazemattenMuseum.

De historie komt zelfs uit de lucht vallen! Er zal namelijk een parachutesprong van 24 parachutisten in uniform en met ronde parachutes uit een originele Dakota die daadwerkelijk meevloog tijdens Market Garden in 1944 plaatsvinden!

Als laatste activiteit rondom WO II vindt op 17 september om 19.00 uur de traditionele herdenking van de bevrijding van Grave plaats bij het monument aan de Maasbrug. Deze bijeenkomst zal worden bijgewoond door burgemeester Roolvink en iedereen is hierbij van harte welkom. Meer museum

Bijzondere beeldentuin Gasthouse de Heide

Aankomend weekend vindt er een bijzondere expositie plaats bij Gasthouse de Heide in Oeffelt. Hier komen namelijk een aantal cursisten van de beeldhouwwerkplaats John van Schipstal in Cuijk hun werk tonen.

De expositie vindt plaats op zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur en op zondag van 11.00 tot 17.00 uur.
De entree is gratis en inclusief lekker kopje koffie of thee.

Je vindt Guesthouse de Heide op de Heide 8 in Oeffelt

Wist je trouwens dat je bij Guesthouse de Heide naast leuke activiteiten zoals live muziek, of deze kunstexpositie, ook terecht kunt voor vergaderingen, bijzondere overnachtingen, intieme feestjes en imposante bruiloften? Kijk eens op de site of wandel eens binnen bijvoorbeeld aankomend weekend en de proef de sfeer. Sfeer proeven

Leuke Broeders worden wild!

Steakhuijs de Leuke Broeders in Overloon barsten van de wilde activiteiten. Whiskey proeven, cocktails shaken, en een heerlijke wijnflight.
Uiteraard kan men hier ook heerlijk BOURGONDISCH ETEN!

Deze maand is er elke dag weer een andere smakelijke aanbieding,.
Donderdag: Onbeperkt Angus Steak € 18,90
Vrijdag: Onbeperkt Spareribs € 14,90
Zaterdag: 3-gangenmenu € 21,50
Zondag: Big Burger Day € 2,90 per stuk

Ook hebben zij country en rock & roll zanger Wiliam Smulders gestrikt om een aantal keren te komen optreden. Weten wanneer precies?
Check het dan hier!

Kouder maar gemoedelijker

Het wordt natter, het wordt kouder. Maar juist nu tussen de buien door is het prachtig in de natuur van t Land van Cuijk! Liever naar binnen, maar niet alleen voor de televisie? Kijk dan snel in onze agenda wat de aankomende herfstmaanden te bieden hebben.
Wij beloven dat de zon dan vanzelf weer lijkt te gaan schijnen! Kijk maar!

Bekijk de complete agenda ›Niet goed leesbaar? Lees deze nieuwsbrief in browser
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd met Cybox Mailstage.
Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, klik dan hier.