Nieuwsbrief woensdag 25 september 2013

Culinair Boxmeer

Dit is het derde jaar op rij dat, de horeca en food gerelateerde ondernemingen van Centrum Boxmeer, laten zien wat ze in huis hebben. Dit jaar hebben ze maar liefst 30 smulplekken verdeeld over 2 routes. Iedere route bevat een goede mix van 15 ondernemers. Er zijn nog kaarten zijn te koop bij Albert Heijn en kosten € 7,50 in de voorverkoop en € 10,- op de koopzondag zelf. De smulgasten kunnen zelf de volgorde van hun route bepalen en zo dus hun eigen menu van de dag samenstellen. Ons advies; begin op tijd, je kunt starten om 12:00 uur en met 15 smulplekken per kaart heb je de tijd tot 17:00 uur echt wel nodig. Smullen maar!

Oneindig wandelen in het Land van Cuijk

Het wandelroutenetwerk zal op 29 september officieel op Landgoed Tongelaar in Mill worden geopend.

Binnenkort is het zover: dan is het Land van Cuijk (Boekel en Veghel) een +/- 1.000 kilometer lang wandelroutenetwerk rijker, waarmee alle recreanten en toeristen letterlijk en figuurlijk uit de voeten kunnen!

‘Kennismakingsrondje Boxmeer’
Om inwoners van de gemeente Boxmeer kennis te laten maken met het wandelroutenetwerk, organiseert Stichting Toerisme en Recreatie gemeente Boxmeer (STeR) een ‘rondje Boxmeer’ tijdens de streekproducten markt Boxmeer. Het startpunt van de route is in/op het Weijerpark/plein en de route is ongeveer 10,5 kilometer lang.
Onderweg is een aantal koffiestops mogelijk: bij lunchroom De Meerstoel in Sambeek, Eetcafé De Gouden Leeuw en Fruitpark Groenz.
Een kaartje van de route is gratis verkrijgbaar op de streekmarkt in de kraam van de STeR. Starten kan vanaf: 10.00 uur. Meer over STeR!

Oogstfeest bij de Wereldboom!

Nu het kouder en natter wordt en de bladeren vallen, is het tijd voor de oogst. Kom kijken en ervaren bij De Wereldboom hoe rijk de aarde is! Doe de frites-speurtocht en graaf zelf je frites uit. Maak je eigen appelmoes en timmer een toverspinnenweb. Kijk en voel hoe de wol van de schapen alweer aangroeit.

Neem de groente of het fruit mee dat jij het lekkerst/mooist vindt! Bouw daarmee op de grote tafel mee aan een feestelijk mozaïek. Na afloop van het Oogstfeest worden de groenten en het fruit geschonken aan de voedselbank van Boxmeer.

Gratis toegang, voor sommige workshops wordt een vergoeding gevraagd.
Wol-, boeken- en jamverkoop en tevens wordt het nieuwe boek: 'Blij dat ik brei' gepresenteerd.
Zondagmiddag 29 september 2013
14.00uur tot 17.00 uur
De Schutkooi, Veerweg 3, 5827 AD Vortum-Mullem Meer over de wereldboom!

Toeristische Streekproductenmarkt voor de derde maal in Boxmeer

Op deze kleurrijke Streekproductenmarkt treft u niet alleen toeristische organisaties, maar ook allerlei bedrijven uit onze omgeving aan, die allerhande streekproducten aanbieden en tevens hierover informatie verstrekken.

Denk hierbij aan bedrijven met streekproducten zoals jam, wijn, fruit, schapenkaas, ezelzeep ,bijzondere planten, arrangementen en een veelvoud van producten die in de agrotoeristische bedrijven en in agrarisch getinte winkels voorkomen.
Ook komen er bedrijven zoals de Ezelgasterij uit Groeningen en een Alpaca houderij en fokkerij uit Horst America en zal de fanfare en diverse straatartiesten niet ontbreken.

Juist de combinatie van de koopzondag voor de winkeliers met hun speciale activiteiten en acties in combinatie met deze zeer gevarieerde streekproductenmarkt zal voor de inwoners van onze regio weer een oergezellige en hopelijk zonnige dag worden, waarbij men met de gehele familie elkaar kan ontmoeten en vermaken. Meer over de streekmarkt!

Groot kinderfeest bij Kindcentrum Kukel & Zandkasteel van Spring Kinderopvang

Spring bestaat 40 jaar en dat is een goede reden voor een feestje!

Het programma staat deze middag bol van leuke activiteiten, waar iedereen aan mee mag doen.
Cuijk - Zo zijn er in Cuijk onder meer gezellige marktkraampjes, spelletjes voor groot en klein, een springkussen en een kampvuur met muziek. Tevens verkopen de kinderen zelfgemaakte spulletjes. De opbrengst komt volledig ten goede aan speelgoedbank Toys4U, die ook aanwezig is op het zomerfeest. De stichting Toys4U heeft als doel om goed herbruikbaar speelgoed door te geven aan kinderen van ouders die minder te besteden hebben.

Boxmeer - Bij het Zandkasteel is een BSO "restaurant", schminken, een groot springkussen, ballonnenclown, knutselen, 2e hands speelgoed verkoop (opbrengst komt ten goede aan de CliniClowns) en we verloten op die dag een bellypaint! Daarnaast is er ook de mogelijkheid om een kijkje te nemen in alle groepen. Feest voor de kids!

Agenda items!

Deze week is het een Back tot Basics feeling in t Land van Cuijk! Wandelen, bourgondisch eten, schaapjes hoeden, met je handen in de aarde op zoek naar aardappelen, zorgen dat de kids zich vermaken. Genieten van de mooie dingen die het leven ons aanreikt.
Geniet ze! Waar? In het Land van Cuijk natuurlijk! Wat ga ik doen?

Bekijk de complete agenda ›Niet goed leesbaar? Lees deze nieuwsbrief in browser
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd met Cybox Mailstage.
Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, klik dan hier.