Laatste nieuwtjes De Bourgondische Hoeve!

Lieve Gast,

De laatste weken is er grote drukte op de Hoeve want er wordt volop geoogst en dan komen vanzelfsprekend de weck- en sapketel te voorschijn om alle groenten, kruiden en fruit uit eigen moestuin, kas en boomgaard, te verwerken. Het gevolg; héérlijke gevulde potjes en flesjes..... Maar, ik vind dat het ook de hoogste tijd is om weer wat van me te laten horen. Bv over de afgelopen zomer waarin ik vele gezellige, interessante en lieve gasten mocht ontvangen in zowel De Koffie- & Theeschenkerij, Restaurant (jaja, diner-lunch-high tea vanaf 15 personen) Streekwinkeltje en Vakantiehuis. Zo waren er logees met een labrador die zij opleiden tot hulphond. (www.hulphond.nl). Hiervoor heb ik veel respect gekregen! Maar zo was er ook iemand die mij leerde dat het de groene specht bij de vijver was die elke keer zo'n mooi lachgeluid produceerde......
Verder wil ik u in deze nieuwsbrief laten weten wat er de afgelopen maanden zoal gebeurd/gedaan is op de Hoeve, en wat er de komende maanden op de planning staat. Ook voor u interessant! Denk bv aan de Opening van De Week van de Smaak 2013 in Venlo, Mookerheide Fair in Molenhoek, Kerst.....
Maar ook; op zoek naar recept van/met ...., aanleg grasveldje voor tent-camper.....
Zie het vervolg hieronder!


Oogst- en Kookworkshops

Samen met leerlingen van Het Elzendaalcollege, Zorg & Welzijn, heb ik 4 oogst- en kookworkshops mogen verzorgen die in het teken stonden van 'Regio van de Smaak'. De dag vóór de workshop ging ik eerst bekijken wat rijp/klaar was voor de oogst. Dan bedenken wat we daarvan gingen maken en uiteindelijk de recepten maken/uitschrijven. Samen met de jongelui aan de slag! Dus eerst de tuin, kas en boomgaard in om te oogsten. Vooral ook om te laten zien hoe alles eruit ziet, ruikt en groeit. Heel verfrissend om hun kijk op groenten en fruit te horen/zien.Eenmaal weer binnen werden de recepten erbij gepakt en hard gewerkt om alles te bereiden. Om dan op het einde van de middag gezamenlijk aan tafel te zitten en heerlijk hiervan te smullen. Tuurlijk ging ook een potje jam mee naar huis, door hen zelfgemaakt wel te verstaan! Alles puur natuur!


Opening Week van de Smaak 28 & 29 september

Dit hele jaar staat Noord-Limburg al in het teken van 'Regio van de Smaak'. Nou, dan ben je in dit stukje Nederland met zoveel producenten en zoveel heerlijke producten natuurlijk op de beste plek; wij zijn tenslotte de moestuin van Nederland! Het hoogtepunt van dit jaar is komend weekend, 28 en 29 september a.s. De start/opening van de landelijke 'Week van de Smaak'! U bent dan van harte welkom in Villa Flora (Greenpark, voormalig Floriadeterrein) te Venlo, tussen 11 en 18 uur. De toegang is gratis.
Ik ben daar ook aanwezig als producent. U kunt mij vinden op het plein van de Gemeente Bergen.Totaal staan er meer dan 75 ondernemers uit verschillende gemeentes die hun producten aanbieden. Er zijn heel veel mooie activiteiten. De moeite waard!!!
Komt u ook proeven??????
http://regiovandesmaak.nl


Preuvenement Gilde van Streekrestaurants

Ook het Gilde van Streekrestaurants doet mee aan De Week van de Smaak. Zo hebben zij diverse preuvenementen georganiseerd.
Zoals bv;
Woensdag 2 oktober bij De Hoijse Hoeve (Someren)
Woensdag 2 oktober bij 't Pelgrimshuis (Smakt)
Donderdag 3 oktober bij Herberg De Morgenstond (Griendtsveen)
Vrijdag 4 oktober bij Luif Aete en Drinke (Venlo)
Voor meer informatie over de menu's en activiteiten kunt u kijken op de site van het Gilde, of op de site van de desbetreffende restaurants.
En als u a.s. weekend naar de opening van De Week van de Smaak in Villa Flora te Venlo komt ziet u dat naast mijn kraam het Gilde ook aanwezig is! Als streekrestaurant weten zij tenslotte als geen ander met enthousiasme te vertellen over de streekproducten en -producenten uit hun eigen omgeving.
http://www.streekrestaurants.nl


Mookerheide Fair 17 t/m 20 oktober

Zoals u weet ben ik ook aangesloten bij 'Het Soete Leven'. Hierbij staat 'landelijk bourgondisch genieten' centraal! Samen proberen wij elkaars mooie bedrijven te versterken.
Zo doen we dat ook 17 t/m 20 oktober a.s. op een wel héle mooie locatie; Landgoed Jachtslot De Mookerheide te Molenhoek. Daar vindt dan 'Mookerheide Fair' plaats. Wij gaan met z'n allen een pagodetent bemannen, die mooi wordt ingericht door binnenhuisarchitecte Anita van Kraaij, Onder de Kersenboom Mill. Aangezien wij allen kleine ondernemers zijn kunnen wij niet allemaal elke dag aanwezig zijn. Dus lossen wij elkaar netjes af. Zo sta ik dus zaterdag 19 oktober de gehele dag op deze exclusieve fair.
Heeft u plannen om een van deze dagen de Fair te bezoeken? Dan heb ik een goede tip! Bij mij kunt u in de voorverkoop entreekaartjes kopen met 50% korting! Dus i.p.v. 10 euro betaalt u dan slechts 5 euro............... (zo lang de voorraad strekt.....) Donderdags en vrijdags ben ik open (Koffie- & Theeschenkerij en Streekwinkel) van 12 tot 17 uur. Voor andere dagen even een belletje om niet voor niets voor de deur te staan. Wilt u meer info over deze Fair? Kijk dan op de site van Het Soete Leven (www.hetsoeteleven.nl) of
http://mookerheidefair2013.mookerheide.nl/


Kerstpakketten 2013

Ja, de Kerst komt er weer aan....... Dan denken we aan kou, sneeuw, vroeg donker en cadeautjes! En laat ik daar nou wat mee kunnen; cadeautjes! Op maat maak ik mooie pakketten. Voor bv uw zakenrelaties, uw personeel, uw vrienden - familie. Of misschien wilt u u zelf verwennen met heerlijke lekkernijen! Zoals al in het voorwoord stond ben ik druk met het verwerken van mijn rijke oogst. Jam - chutney - fruit op siroop - puddingsauzen - zoetzuren - relish etc. etc. Steeds meer delicatessen vullen de voorraadkamer, de een nog lekkerder dan de ander....
Op mijn website vindt u onder het kopje; Kerst- & Streekpakketten hierover alle info.
Wilt u zelf iets samenstellen? U bent van harte welkom in mijn Streekwinkel. Donderdags en vrijdags van 12 tot 17 uur, of op een andere dag maar dan wel even een belletje vooraf zodat u niet voor niets komt! (0485-441633 / 06-53644482)
Deze pakketten zijn natuurlijk het hele jaar verkrijgbaar en dan uiteraard zonder Kerstuitstraling/versiering!
http://www.debourgondischehoeve.nl


En dan nog dit.........

Op de foto rechts ziet u een zojuist ingezaaid 'weiland/grasveld'. Dicht bij het Vakantiehuis De Paardenstal én de kippen. Ideaal voor volgend jaar als u met meer dan 5 personen wilt komen logeren. Nu moet ik iedereen elke keer teleurstellen als ze met meer willen komen logeren. Met camper, caravan of tent kunt u onder de grote walnotenbomen parkeren en genieten van de landelijke rust!

Iets anders; dit jaar heb ik eindelijk een mooie oogst van sterappeltjes. Maar...... kan iemand mij helpen aan een lekker nostalgisch weck-recept van ouderwetse Sterappeltjes!? Ik hoor het graag....

Rest mij nog te melden dat hoe trots ik ben op de reacties op mijn diners, high tea's, lunches..... Elke keer weer word ik er ontzettend verlegen van. Theo was voor mij natuurlijk de beste leermeester. En als ik even vast loop met een bereiding/recept kan ik steunen op een paar hele lieve vrienden. Top! Op de website vindt u meer info over mijn kookactiviteiten.

Zo, mijn nieuwsfeiten zijn op. Toch weer een lange brief geworden...
Misschien zien we elkaar weer snel. Wellicht a.s. zaterdag of zondag?
Ik zeg dus tot ziens, in Venlo of Molenhoek, of gewoon op de Hoeve in Siebengewald.

Lieve groet,
Anneliese Vonk.Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, klik dan hier.