Nieuwsbrief woensdag 9 oktober 2013
Herfstvakantie saai? Welnee!!
In het Land van Cuijk hebben we zoveel leuke activiteiten en bijzondere plaatsen waar je heen kunt, dat we ze niet eens allemaal kunnen opsommen in deze nieuwsbrief. Maar we komen wel een heel eind.
Speciaal voor jullie dit keer een complete nieuwsbrief met de allerleukste suggesties voor aankomende week.

Mogen we misschien nog één tip geven? Geniet; in het Land van Cuijk!
Complete agenda!


Beklim een vulkaan of ga elektrisch crossen!

De Bergen in Wanroij is één van de mooiste plekjes in het hele Land van Cuijk wanneer de zon schijnt. Spelen in de buitenspeeltuin, heerlijk zwemmen en glijden van de enorme waterbaan, kennismaken met Ella Vontura de enthousiaste avontuurlijke vrolijk meid die van alles beleeft in het park. Maar ook in de herfst en in de winter kun je avonturen beleven bij de Bergen. Wat dacht je van de wereld rond in 80 dagen?
Misschien ken je de prachtige binnenspeeltuin en de gezellige horecagelegenheid al dan hoeven wij jou niets meer uit te leggen! Ken je hem nog niet? Ga dan snel op avontuur!

En wist je dat je zelfs elektrisch kunt motorcrossen bij de Bergen? Elektrisch crossen is fun, actie en adrenaline op een ongekende manier en wijze voor iedereen. Ons eeXparc te Wanroij is het eerste elektro-motorcross park in Nederland. Pak een e-bike en beleef vrijheid en kracht. Compleet milieuvriendelijk en zacht van geluid. Het eeXparc biedt ook passende programma's voor iedereen. IDe Eex een superstoere activiteit, ook voor de niet motorrijders! Kortom; wil je échte avonturen beleven dan moet je jezelf richting Wanroij begeven! Wat kan ik allemaal beleven?

Op herhaling in het Oorlogsmuseum!

Op zaterdag 12 en zondag 13 oktober organiseert de stichting Bravo Compagnie in het museumpark bij het oorlogsmuseum te Overloon het evenement Op Herhaling, dat terugkijkt op het Nederlandse leger en de dienstplicht tijdens de Koude Oorlog.

In dit eerste weekend van de herfstvakantie wordt vooral ook rekening gehouden met jonge bezoekers. Er is dus niet alleen genoeg te ZIEN, maar ook een heleboel te DOEN. Zo bestaat de mogelijkheid om mee te rijden met een groot aantal voertuigen. Oude tijden, waarin het Nederlandse leger paraat stond om een Russische aanval op te vangen, herleven even in de Overloonse bossen.

Het is een evenement voor de hele familie! Papa en opa kunnen sterke verhalen vertellen over hun tijd als soldaat, maar nu kan heel de familie dit meemaken. Dus draag kleren die vuil mogen worden en tegen een stootje kunnen, trek stevige schoenen aan, en kom Op Herhaling !

De entree bedraagt 10 euro p.p. Hiervoor is ook het hele oorlogsmuseum toegankelijk. Het evenement is open van 10:00 tot 17:00 uur. Back in time!

Filmcafé Grave neemt deel aan SjorsCreatief

In het Filmcafé in Grave wordt er dinsdag en woensdag de bijzondere film Dunderklumpen gedraaid.
Op dinsdag 15 oktober wordt er zelfs vooraf lekker geknutseld.

Het is de eerste keer dat Filmcafé Grave meedoet aan SjorsCreatief, (het kleine broertje van SjorsSportief), is een stimuleringsprogramma bedoeld om kinderen in aanraking te brengen met cultuur. Speciaal voor de allerjongsten. De leerlingen van groep 3/4 gaan onder begeleiding knutselen. Aansluitend wordt de Nederlandse versie van de Zweedse kinderfilm Dunderklumpen vertoond.
Deze fantasievolle kinderklassieker uit 1974 is digitaal bewerkt en vormt een fascinerende combinatie van een speel- en animatiefilm.

Dinsdag aanvang 13.30 uur (alleen film 14.30) en woensdag 14.30 uur. Meer weten over Dunderklumpen?

Kalfjes keuren bij de Tienmorgen!

Rust, ruimte en de charmes van het plattelandsleven beleven in de herfstvakantie? Dat kan met als afsluiter van het seizoen een kalverenkeuring met een heuse wedstrijd! "Kinderen van de campinggasten en onze cliënten van de zorgboerderij zijn al aan het oefenen met de verzorging en het lopen met de kalfjes. Het is een wedstrijd en er zijn dan ook echte winnaars! De wedstrijd is op 19 oktober om 14.00 uur en gratis toegankelijk."

De Tienmorgen is een monumentale boerderij midden in een prachtig natuurgebied De Tongelaar gelegen in het Oost-Brabantse Beers.
Stef en Lenie Gosens zijn uw gastheer en gastvrouw. Zij oefenen op De Tienmorgen naast hun camping en groepsaccommodatie ook een boerenbedrijf en een zorgboerderij uit.
De Tienmorgen biedt u alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie, familiedag of bedrijfsuitje op het platteland! Als u deze bijzondere plek nog niet kent een leuke mogelijkheid om deze eens te ontdekken! Alles over de Tienmorgen!

Herfstvakantie Heksenboom = kinderknutselweek!

Bij de Heksenboom kun je naast heerlijk wandelen en eten ook in de hersftvakantie lekker knutselen.

Op dinsdag 15 en donderdag 17 oktober kunnen kinderen gezellig met elkaar knutselen. Zo wordt er op dinsdag een vogelhuisje gemaakt en op donderdag een mooie lampion. De kosten bedragen € 5,- per persoon, inclusief materiaal en een glas ranja.

Wilt u de Staatsbossen van Sint Anthonis, direct gelegen naast De Heksenboom, verkennen onder leiding van een IVN-begeleider? Dat kan!
Tijdens de wandeling is er aandacht voor landschap, flora, fauna, maar ook voor cultuurhistorische elementen in het landschap. Alles over de Heksenboom!

Tot in je tenen genieten bij Fitland

Op zondag 13 oktober van 11.30 uur tot 15.00 uur heerlijk brunchen bij Fitland.
Kom genieten van onbeperkt koffie, thee, melk, jus d'orange. Variatie van koude visgerechten en een uitgebreid broodbuffet met zoet en hartig beleg, soep, warme gerechten, diverse salades en rauwkosten, kaasplateau en een heerlijk dessertbuffet.

Inclusief leuke familiefoto en een herfst-acitiviteit met de keuze uit boogschieten, wandklimmen, luchtkussens en XL games. Zo kun je lekker twee keer richting dessertbuffet!

Kids tot en met 2 jaar gratis van 3 t/m 12 jaar € 1,50 per levensjaar en 13 jaar en ouder € 21,50 per persoon.
Nog niet genoeg verwend ga dan nog heerlijk genieten. Want wegens succes verlengd: Boek nu uw overnachting bij Fitland Hotel Dormylle en ontvang een gratis dagentree voor de Wellnessboot. Heerlijk! Meer over de welnessboot!

Lekker naar de Zoo toe!

Voor veel kinderen is het ultieme dagje uit nog steeds de dierentuin.
In de herfstvakantie is het elke dag feest in deze bijzondere Zoo.

Kom ook kijken naar het dieren voeren, de poppenkast, leer meer over de cheetahkar en de beestenboelkar en laat je schminken in jouw lievelingsdier!
En wil je na jouw bezoek niets meer missen? Geen probleem:
Je kunt namelijk tot en met 10 november aan de entree van het park of via de website een abonnement aanschaffen voor maar € 25,00 euro. Dit abonnement is geldig voor de rest van dit jaar en het hele volgende jaar tot en met 31 december 2014.
Naast de entree tot Zoo Parc Overloon krijgt men met het abonnementspasje ook onbeperkt entree tot Dierenpark Wissel in Epe en Aqua Zoo Friesland in Leeuwarden en altijd gratis parkeren. Daarnaast zitten er nog vele andere extra's bij het abonnement laat je snel informeren! Dieren kijken!

Smullen, spelen en shoppen bij de zeven dwergen!

Naast de lekkerste pannenkoeken eten en heerlijk binnen en buiten spelen kun je tegenwoordig ook winkelen bij de 7 Dwergen:

Bij diverse gerechten krijgen de kinderen dwergenmuntjes, bij een soep, 2 muntjes, bij een pannenkoek 4 muntjes en bij een kindermenu zelfs 8 muntjes. Hiermee kunnen ze zelf een kadootje uitzoeken.
Wij hebben al kadootjes vanaf 2 muntjes, dus ze kunnen altijd iets uitzoeken. Er zijn kadootjes voor
de kleintjes maar ook voor de grotere kinderen.
Het is natuurlijk ook mogelijk om de muntjes te sparen voor grotere kadoos en de muntjes kunnen
ook bijgekocht worden, deze zijn slechts € 0.30 per stuk.
Bij de kinderfeestjes arrangement ontvangt de jarige 12 muntjes en de gasten van de jarige ontvangen ieder 4 muntjes. Kinderfeestjes vanaf € 8.95 per kind. Er waren eens zeven dwergen ...

Bekijk de complete agenda ›Niet goed leesbaar? Lees deze nieuwsbrief in browser
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd met Cybox Mailstage.
Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, klik dan hier.