Nieuwsbrief woensdag 23 oktober 2013

Ali B Beken(d)t bij de Weijer

De belangrijkste verhalen uit zijn leven heeft Ali B wel verteld. Tenminste, dat dacht u. U kent hem slecht, want Ali heeft nog veel geheim gehouden. Heel veel. Er zijn nu eenmaal dingen waar een mens niet makkelijk over praat, waar zelfs een knuffelmarokkaan met het hart op de tong zijn mond over houdt.

Het verhaal van de kansarme Marokkaan uit Amsterdam-Oost die het schopt tot publiekslieveling; te mooi om waar te zijn. En Ali weet dat u weet dat er meer achter moet zitten. Dus komt hij nu met de echte verhalen, noemt hij man en paard, laat het achterste van zijn tong zien. Voor sommigen misschien een schok, voor anderen een opluchting, maar hoe dan ook; niets was wat het leek.

Morgen; donderdag 24 oktober bij de Weijer. Entree €15,50 Meer weten?

Ladies night in Myllesweerd

Lekker een avondje genieten met vriendinnen? Dat kan bij Myllesweerd van de Purper Ladies!

"De voorstelling Purper Ladies heeft veel absurdistisch entertainment en flauwekul in zich, afgewisseld met mooie Nederlandstalige liedjes die wel degelijk iets zeggen over deze tijd en over wat wij belangrijk vinden. Purper Ladies is voor ons echt de ontdekking van het samenwerken. Altijd maar in je eentje op het podium staan is best ploeteren. Nu zijn wij samen de vier pilaren die het gewicht van de voorstelling dragen en we zijn er klaar voor. De Purper Ladies komen eraan!"

De voorstelling begint op vrijdag 25 oktober om 20.15 uur en kaartjes kosten € 17,50. Alle dames krijgen tijdens deze speciale Ladies Night Out naast een kopje koffie of thee ook een goodie bag én een glaasje prosecco. Reserveer uw kaartjes voor de voorstelling op tijd via theater@myllesweerd.nl. Uw gereserveerde kaartjes kunnen op de avond van de voorstelling bij de balie afgehaald worden. Meer weten?

Vicinia@night 2013

Muziekvereniging Vicinia zal dit weekend een gevarieerd programma ten gehore brengen voor jong en oud Deze 3e editie is extra feestelijk door het zilveren jubileum.
Een aanzienlijk deel van de opbrengst gaat naar de stichting VPTZ, die net als Vicinia 25 jaar bestaan.
De Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg maakt het mede mogelijk voor mensen die dat willen, hun laatste levensfase in hun eigen huis of hospice de Cocon door te brengen.
Een aantal bekende musicalliedjes staan in het programma, evenals mooie filmmuziek, popliedjes van Nederlandse bodem en bekende Top 40 nummers uit de afgelopen jaren.
Een groot aantal artiesten van Viaanse bodem zullen hun stemgeluid laten klinken waardoor er een mooi gevarieerd programma is van instrumentaal en vocale nummers. Lynn Wientjes en Emma Loeffen zijn van de partij, we zijn nog altijd trots op hun deelname aan de Voice Kids. Daarnaast treden Carla Elders, Tonny Kempen, Sophie Pouwels, Suzanne Janssen en Ronald Giesbers op. Zanggroep Juvia is er ook bij! Voor vrijdag nog enkele kaartjes beschikbaar! Kaartjes bestellen?

Halloween Weekend bij DippieDoe in Cuijk

Op zaterdag 26 en zondag 27 oktober wordt DippieDoe omgetoverd tot een duister speelland waar jij kunt griezelen en spoken.
Speciaal voor Halloween is DippieDoe deze dagen geopend van 10.00 - 19.00 uur.
Nuno de Mentalist komt zijn magische kunsten met reptielen, schorpioenen en vuur laten zien.
Kom griezelen bij DippieDoe als je durft…

Er is geen extra bijdrage vereist om deel te nemen aan deze activiteiten.
Dus kom langs! .... als je durft tenminste....
Meer info!

Kunst en literatuur middag in de Woonkamergalerie!

Op zondag 27 oktober aanstaande van 11.30 uur tot 17.30 uur zullen wij een kunst en literatuur middag houden in de Woonkamergalerie met in de schijnwerpers de werken van het kunstenaars echtpaar Ton en Ans Rijkers. Ton schrijft prachtige gedichten en Ans maakt schitterende schilderijen. Hieronder een stukje biografie van Ton en Ans!

Ton en Ans vormen samen een echtpaar. Ton schrijft al vanaf zijn twaalfde gedichten en Ans tekent reeds vanaf haar derde jaar. Aanvankelijk tekende ze uitsluitend paarden. Als zij buiten speelde moest de hele weg eraan geloven, want er werden klinkers kapot gegooid en het beste stuk ervan werd gebruikt om van de ene kant van de weg tot aan de overkant kolossale paarden te tekenen. Al heel gauw kwamen daar olifanten en andere wilde dieren bij. Vervolgens kwamen de mensen aan de beurt en de eerste portretten zagen het licht. In de tussentijd leerde ze landschappen, zeeën, interieurs, figuurtekenen enz. Op haar achttiende jaar behaalde zij haar akte om les te geven aan scholen.

Wij heten u allen van harte welkom op deze kunst en literatuur middag in onze Woonkamergalerie gelegen aan de Burg. Gilissenweg 57 te Gennep. Waar moet ik zijn?

Wandelen rondom de Heksenboom!

Zondag 27 oktober 2013 organiseert IVN een gezellige wandeling. De wandeling start om 09.30 uur in De Heksenboom waar u wordt verwelkomd met een kop koffie. Vervolgens maakt u een mooie wandeling om rond het middaguur weer te arriveren bij De Heksenboom, waarna u tot slot een lekkere kop soep ontvangt.

Nieuw bij de Heksenboom zijn de avontuurlijke rugzakken. In de rugtas, die nodig is om de route te lopen, zit een routekaartje, een doeboekje met beschrijving van verschillende opdrachten en de materialen daarvoor. Zo wandelend door het bos is er van alles te ontdekken. Alle zintuigen komen aan bod tijdens de leuke, spannende en actieve opdrachten. Nu in de herfst zijn er veel paddenstoelen te vinden en met een spiegeltje uit de rugtas wordt ook de onderkant van de paddenstoel zichtbaar.
De route is ongeveer 2 kilometer, maar kan verlengd worden met 800 meter naar de zandberg! Hoe lang je erover doet, bepaal je zelf door wat je onderweg doet en tegenkomt.

De wandeling ‘het bos in’ is niet alleen geschikt voor gezinnen met kinderen, maar ook voor bijvoorbeeld kinder- en familiefeestjes. U dient vooraf te reserveren! U betaalt een borg van € 10,- per tas en € 2,- per persoon waarna u na afloop een heerlijke consumptie ontvangt. Meer weten!

Modellenwedstrijd voor Vita's eerste cover!

Vita is een nieuw lifestyle magazine wat vlak voor de feestdagen bij heel het Land van Cuijk op de deurmat zal vallen. Maar wie er op de cover staat is nog een verrassing. Dit wordt aankomende zondag bepaald bij de Weijer in Boxmeer. Daar zullen tien meiden gaan strijden voor de cover, een spread en het felbegeerde internationale modellencontract van Models Rock Agency waardoor we het covermodel misschien wel terug zien in Londen of Milaan! aldus Vita. Presentatie is in de vakkundige handen van Mendy Smits, zelf
ruime internationale ervaring op de catwalk en in het modellenvak en zij zal de meiden dan ook op hun gemak kunnen stellen. De meiden gaan in drie rondes aan het publiek en de professionele jury laten zien wat zij in huis hebben. De wedstrijd begint om 14.00 uur en de finale zal om 17.00 uur plaatsvinden. Dan zal de middag overgaan in een gezellig feest met heerlijk fingerfood en muziek van onder andere DJ Nina Jilesen die het publiek en wellicht de modellen even lekker los laat gaan op de dansvloer.
De bedenkers van Vita hebben dit feest bedacht voor alle geïnteresseerden in het nieuwe Lifestyle blad en dus belooft het een gezellige feestje te worden met uiteraard geen entree! Meer over VITA!

Lege agenda?

Is je agenda voor aankomende dagen nog leeg? Nu niet meer gok ik na het lezen van deze nieuwsbrief! Volgende week is het alweer november en kunnen we weer langzaam gaan cocoonen op de bank met gevulde speculaas en warme chocomel..
Of lekker lachen bij de Piek, swingen in Cuijk of op diverse plaatsen in het Land van Cuijk Sinterklaas binnenhalen misschien wel voor de laatste keer met zwarte Pieten!

Bekijk in onze agenda wat er allemaal te doen is in de aankomende wintermaanden! Check onze agenda!

Bekijk de complete agenda ›Niet goed leesbaar? Lees deze nieuwsbrief in browser
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd met Cybox Mailstage.
Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, klik dan hier.