Nieuwsbrief woensdag 30 oktober 2013

Spannende Avondrit Autotourtocht

Elk jaar flikken Dille en De Ponti het weer: ze organiseren voor de rittensportliefhebbers een leuk, spannend en vooral bijzonder ritje. Het enige wat je weet is dat je een team (chauffeur en kaartlezer) en een auto bij je moet hebben. Een zaklamp is ook een aanrader! Hoe de tocht zal verlopen is altijd weer een verrassing! Wat je wel weet is dat een Volkswagen Kever uit 1967 net zoveel kans maakt als een ultra moderne BMW. De tocht duurt ongeveer 1½ uur en er is uiteraard nog tijd om sterke verhalen uit te wisselen. Deelnemen? Geef je dan z.s.m. op bij info@ascboxmeer.nl je kunt je het gokken tot aan de start maar dan zijn er slechts een beperkt aantal startplaatsen beschikbaar.

Inschrijfgeld: € 7,50 (ASC-leden € 5,00) Startlocatie: De Baronie Aanvang vrijdag 1 november 19.30 uur! Meer over de autotourtocht!

Bijzonder muzikale avond Teitur & Broken Twin bij Roepaen

Op het podium van Roepaen vind je wel vaker bijzondere bands of muzikale performances maar vrijdag 1 november heeft de organisatie twee wel heel bijzondere muzikale optredens weten te strikken.

Optredens die je moet zien, horen en voelen en wij onmogelijk kunnen omschrijven. Toch doen we maar een korte poging.
Teitur: zijn liedjes zijn gebaseerd op het geloof dat een verhaal vertellen de basis is van menselijke emoties en instinct. Op zijn nieuwe album spelen veel muzikanten van de Faeröer Eilanden mee. En speciaal voor het album schreef hij samen met een dertig-koppig orkest in Nederland 'It’s Not Funny Anymore.'

Broken Twin is het synoniem van een jonge vrouw die geweldige muzikale verhalen weet te vertellen. Steunend op de griezelige geluiden van het noordelijk halfrond en met haar eenvoudige set-up van bas, piano, gitaar, zang en percussie verweven in een wervelwind van krakende pianobanken, zwevende zang en spichtige gitaren. Een doolhof van geluiden en emoties.

Kom het beleven bij Roepaen! Meer weten over deze avond?

Hospitaal op stelten! Door Musical groep DèDieDèDoen

Musicalgroep DèDieDèDoen uit Sint Hubert opent in het weekend van 1 en 2 november 2013 in De Jachthoorn een ziekenhuis!

Ook dit jaar heeft de musicalgroep zelf de teksten op bekende liedjes geschreven en worden ze live begeleid door het vaste muziekcombo. Onder leiding van een nieuwe regisseur, al jaren mede-DeDieDeDoener Wipke van Alphen, heeft de groep enthousiast het nieuwe script ter hand genomen.

Er is een aantal artsen in opleiding gesignaleerd, die actief de medische wetenschap bestuderen. De ziekenhuisdirectie ziet het met ietwat afwachtende houding aan. De repetities in Hospitaal 'De Wielewaal' verliepen tot op heden goed. Niemand heeft ernstig letsel opgelopen. Kleinigheden konden door de eigen artsen en verpleegkundigen worden behandeld.

Maakt u dus alvast een notitie in uw agenda: leuk avondje uit op 1 of 2 november! Hospitaal op stelten!!

Kom helpen tijdens de landelijke Natuurwerkdag!

Zaterdag 2 november kan men vanaf 9.30 uur als vrijwilliger in Overloon terecht om de Overloonse heide met hen te helpen onderhouden. Er zijn van de dertig plekken nog 21 plekjes vrij! Hulp is dus nodig!!

Op meer dan 400 locaties in Nederland wordt die dag kleinschalig onderhoud uitgevoerd. Denk aan wilgen knotten, houtwallen afzetten en boompjes trekken. Deze natuurwerkzaamheden worden door vrijwilligers verricht om ons landschap te onderhouden. IVN De Maasvallei steekt die dag ook de handen uit de mouwen. Vanaf 9.30 uur kun je als vrijwilliger in Overloon terecht om de Overloonse heide met hen te helpen onderhouden. Men kan parkeren bij ‘Landal De Vers’ en het werkterrein is dan aan de overkant. Het werk bestaat uit opslag van berken en dennen verwijderen, en braamstruikjes wegknippen. En dat werk, in dit unieke landschap met vele jeneverbesstruiken, wordt afgewisseld met op z’n tijd gezellig een bakje koffie of thee. Alle vrijwilligers - ook kinderen- zijn van harte welkom. Meer weten? Bel Ben Verheijen, tel. 0478-642577. Meedoen?

Lachavond bij de Piek

Op zaterdag 2 november staat het kleinste en gezelligste café van Boxmeer, café de Piek, weer in het teken van de jaarlijkse LachAvond. Diverse tonpraters en kletsers zullen hun opwachting maken waaronder de winnaar van de Zilveren Narrekap Ad Vermeulen, Jasper van Gerwen uit Hilvarenbeek, Rob Scheepers uit Helmond, Frank Schrijen uit Boxmeer met een thuiswedstrijd en Erik Mulder uit Maarheeze. Deze buutredners staan garant voor een prima avondje uit en evenals vorig jaar kan men alleen binnen met een entreebewijs.

Bij cafe De Piek te Boxmeer. Aanvang 20.00 uur. Entree Euro 9,00 Meer tonpraters!

Miss MaasDriehoek bij La Bamba!

Wie mag zich aanstaande zaterdag 2 november de nieuwe Miss MaasDriehoek noemen en gaat er met maar liefst 2.000 euro vandoor?!?
De Missen zullen zich van hun beste kant moeten laten zien en pittige vragen beantwoorden door de vakkundige jury. DJ Chris Odd zal de avond muzikaal begeleiden en dus is het publiek verzekerd van een lekkere swingende avond.
Heb jij een favoriet kom haar dan aanmoedigen! Zo niet? Kom dan gewoon gezellig genieten van een gezellige avond bij La Bamba! Alle Missen op een rijtje!

Natuur- en energiemarkt bij de Weijer

Bijzondere dag met meer dan 50 verschillende standhouders die je niet overal ziet opduiken. Deze dag zijn er ook diverse workshops te volgen. Zoals hoe je een nachtmerrie van je kinderen kunt veranderen in een lachmerrie, maar ook oefeningen over hoe je jouw eigen intuitie kan ontwikkelen.
Er is echt voor ieder wat wils, mooie energetische sieraden, bijzondere Indonesische spulletjes, makeup, dierencommunicatie, citrusvruchten verwerken. Je hoort het de standhouders zijn zeer divers en dus echt de moeite waard om eens langs te wandelen en heerlijk te snuffelen op deze lekkere luie herfstzondag op 3 november aanstaande! Wat vind ik er allemaal?

Nieuw initiatief Veilinghuis!

Er bestaan zoveel bijzondere items. Kunst, meubels, sieraden alle heeft een waarde. Maar wat is het u waard? Kom zondag 10 november op 13.00 uur naar de herfstveiling en bepaal zelf wat het je waard is!
Afhankelijk van het aanbod wordt door Veilinghuis Boxmeer enige malen per jaar een veiling georganiseerd.
De veilingen worden steeds ruim tevoren bekend gemaakt.

Veiling:
zondag 10 november 2013 13.00 uur
Cultureel Centrum De Weijer, De Raetsingel 1, 5831 KC Boxmeer Lees meer!

So much to do ...

Ook dit weekend geldt weer dezelfde slogan als zo vaak in het Land van Cuijk! So much to do, so little time.
De diversiteit is ook weer grandioos. Voor dit jaar organiseren Staatsbosbeheer en IVN De Maasvallei in samenwerking met Hotel Restaurant ’t Veerhuis in Oeffelt op zondag 3 november bijvoorbeeld al weer de laatste wandeling van dit jaar door het Maasheggengebied. Ontvangst met koffie om 9.30 uur in ’t Veerhuis in Oeffelt, daarna een wandeling van ongeveer twee uur en als afsluiting soep van de dag. Maar je kunt ook een mooie vogelbeurs bezoeken in Mill. Genieten van Jazz & Soul bij de Douaiere of meer!
Check alles online op onze agenda! Check it out!!

Bekijk de complete agenda ›Niet goed leesbaar? Lees deze nieuwsbrief in browser
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd met Cybox Mailstage.
Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, klik dan hier.