Nieuwsbrief woensdag 13 november 2013

Kerstvakantie bij Guesthouse de Heide

Kerstvakantie bij Guesthouse de Heide

Zoekt u een prachtige plek om in de kerstvakantie met vrienden of familie in alle rust te genieten van heel veel luxe? Eén van onze mooi accommodaties in de regio is in de periode van 21-30 december a.s. tegen een zeer aantrekkelijk tarief exclusief beschikbaar op basis van zelfverzorging!

Voor één of meerdere nachten bent u met een groep van 8 personen van harte welkom bij Guesthouse De Heide. Geniet met elkaar van de luxe van o.a. uw eigen buitenjacuzzi’s, privé sauna’s (Fins en infrarood), biljartkamer en twee compleet ingerichte keukens. U heeft de beschikking over vier slaapkamers met eigen sanitair. Extra bedden kunnen op verzoek bijgeplaatst worden (€ 35,- pppn)

De huurprijs van deze fantastische accommodatie bedraagt bij een verblijf van twee nachten slechts € 497,50 per nacht. Meer info en reserveren!

Hij komt, hij komt ...

De pepernoten liggen al maanden in de winkels, de chocoladeletters en marsepeinen beestjes vliegen om je oren, buiten wordt het kouder. Eindelijk is het weer zover! Sinterklaas zal aankomen op Nederlandse bodem. Dit weekend zal hij direct trachten elk dorp en elke stad te bereiken per paard, boot of helicopter. Zaterdag 16 november komt hij naast Groningen ook nog Boxmeer aan en zondag 17 november zal hij onder andere Cuijk, Grave en Sint Anthonis verblijden met een bezoekje. Wat een druk leven heeft onze Goedheiligman! Vergeet dan ook vooral niet je schoentje je te zetten! Vol verwachting ...

Smartlappenmiddag voor liefhebbers van Levensliederen!

Op zondag 17 november vindt er evenals vorig jaar een smartlappenmiddag plaats in café 't Heike aan de Leeuwerikstraat 68 te Mill.
Het belooft een gezellige middag te worden met medewerking van 3 koren, te weten: De Sluiszangers uit Lithoijen en Zowwa Zuuver uit Oploo. Deze 2 koren zijn nog relatief jong, ze zijn in 2010 opgericht. De Sluiszangers tellen 60 leden en noemen zich een dynamische club die voor plezier en kwaliteit zorgt. Ook Zowwa Zuuver is een gezellig en enthousiast koor met zo'n 35 leden en ze treden regelmatig in deze regio op.
Natuurlijk treden ook De Straetlappen weer op. Deze groep van 72 mensen is in Mill en omgeving al wat langer bekend en organiseert deze middag samen met café 't Heike. Hoe wat waar?

Sfeervolle Winterfair Mill

Na het succes van de Winterfair van vorig jaar kon een herhaling van dit evenement uiteraard niet uitblijven. Vandaar dat de 2e editie van de Winterfair op het programma staat en gehouden zal worden op zaterdag 16 november van 18.00 uur tot 22.00 uur en zondag 17 november van 11.00 uur tot 17.00 uur. Dit in party- en evenementencentrum Fitland XL aan de Hoogveldseweg 1 in Mill. Toegang is gratis.

De Winterfair is een beurs waar tal van bedrijven en hobbyisten zich presenteren. Alles heeft te maken met winter, kerst en de feestdagen. Er zijn stands variërend van sieraden tot kleding, eten, drinken en hobby tot workshops en leuke cadeautips voor de feestdagen. Maar speciaal voor kinderen is er ook een kinderplein met tal van activiteiten. Winterwandeling en genieterskaarten!

And The Band Played On Tribute to The Band

Vijf gerenommeerde muzikanten van bands als De Dijk, Normaal en Sjako! brengen zondag 17 november een ode aan de legendarische muziek van The Band om 16.00 uur bij Roepaen.

De afgelopen twee seizoenen trokken de vijf, met Leo Blokhuis als verteller, door het land met de succesvolle theatervoorstelling THE BAND Music from Big Pink to The Last Waltz. Het verhaal van de grondleggers van de Americana, van hun opkomst als begeleidingsband van Bob Dylan tot aan hun grootse afscheidsconcert in 1976. Nu touren ze zonder Blokhuis onder de naam And The Band Played On, met een avond vol klassiekers als The Weight, Up On Cripple Creek, The Night They Drove Old Dixie Down, Stage Fright, It Makes No Difference, I Shall Be Released en nog veel meer. Authentiek klinkend en vol overgave gespeeld, inclusief de karakteristieke bezettingswisselingen en gloedvolle driestemmige leadzang. De term 'tributeband' schiet hier tekort, deze heren weten de muziek van The Band werkelijk opnieuw tot leven te brengen. Een warme aanrader voor elke liefhebber van Amerikaanse rootsmuziek! Tribute to the Band!

Voortplanten: een (in-, ont-) spannende bezigheid!

Op dinsdag 19 november zal er een lezing over voortplanting gehouden worden van IVN De Maasvallei met gastspreker Rien Kerstens. De avond begint om 20.00 uur in Het Natuurpalet, Raetsingel 5 in Boxmeer.

Aan de hand van verschillende voorbeelden wordt toegelicht welke ingenieuze tactieken en technieken in de dierenwereld bestaan.

Naast eten en ademhalen, behoort de voortplanting tot de meest wezenlijke levensverschijnselen. Voeding en ademhaling zijn voorwaarden voor het in stand houden van het individu, als doel van voortplanten wordt vaak het in stand houden van de soort genoemd. Ook het van twee walletjes eten via generatiewisseling komt aan de orde. Wat is de rol van vrouwtjes respectievelijk mannetjes bij de voortplanting bij dieren en wat houdt het mechanisme van seksuele selectie in? Aan de hand van verschillende voorbeelden wordt toegelicht welke ingenieuze tactieken en technieken in de dierenwereld bestaan.

De avond wordt besloten met een aantal mogelijke tips voor thuis,die - zoals het gehele verhaal - worden geïllustreerd met schema's, overzichten en opnames uit de natuur. Met tips voor thuis!

Nog even genieten van de rust ...

Herfstwandeling in de Staatsbossen of vogels spotten bij de Vilt.

Het is weer de elfde van de elfde geweest de carnaval is dus ook weer in alle hevigheid losgebarsten en ook het Sinterklaasfeest gaat weer van start. Liever nog even genieten van de rust van de natuur? Ga dan zondag 17 november vogels potten bij de Vilt want elk jaar bezoeken vele soorten (water)vogels de Vilt en omgeving. Soms alleen op weg naar warmere oorden in de herfst of naar de broedgebieden in de lente. Zo kun je soms verrassende soorten tegenkomen zoals de visarend, lepelaar en het baardmannetje. Vaste wintergasten zijn bijvoorbeeld de wintertaling, krakeend, watersnip, smient en diverse ganzensoorten.
En woensdag heeft de IVN haar laatste boswandeling van het seizoen.
Nu de herfst ten einde loopt gaan we kijken of de natuur al voldoende is ingesteld op de naderende winter. Dit geeft weer verrassende beelden en vergezichten.

Land van Cuijk; voor iedereen.. Check de agenda!

Bekijk de complete agenda ›Niet goed leesbaar? Lees deze nieuwsbrief in browser
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd met Cybox Mailstage.
Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, klik dan hier.