Nieuwsbrief woensdag 20 november 2013

Een leven lang vitaal!

De levensverwachting in Nederland neemt nog steeds toe. Zowel voor vrouwen als voor mannen; Het aantal jaren dat we gezond blijven neemt echter af. Gemiddeld genomen leven vrouwen 44 jaar met een chronische ziekte, mannen 41 jaar. Hoe blijf je gezond als je ouder wordt? Wat kun je zelf eraan doen? Dat is onderwerp van de Thema-avond: Een leven lang vitaal. Meer weten?

Heerlijke tapas-avond in Overloon

Bij Brasserie De Kuluut in Overloon wordt er aankomende vrijdag een heerlijke en gezellige Tapas Avond gehouden!

Kom je lekker meegenieten met familie en vrienden van bijzondere gerechten?
Brasserie de Kuluut staat klaar om u te verrassen! Hmm, lekker reserveren!!

Cabaret try-out: René van Meurs - Voor de Storm

René van Meurs is een intelligente grappenmaker en een taalknutselaar die in hoog tempo zijn materiaal op het publiek afvuurt.
Zijn scherpe observaties verpakt hij op slimme wijze en daarin brengt hij leuke, rare dwarsverbanden aan.
Hij heeft een goede timing en tekstoverdracht met verrassende wendingen. Hij neemt de zaal dan ook makkelijk mee zijn bijzondere hersenspinsels. Op 22 november 2013 bij De Weijer te Boxmeer. Laat je verrassen!!

Sint en het gevaar van de Snoepfabriek

Sinterklaas en zijn Pieten beleven een spannend avontuur. Een grote snoepfabriek neemt het kasteel van Sinterklaas over. Het grote Sinterklaasfeest op 5 december komt hierdoor in gevaar. Maar Sint's Pieten zijn niet voor een gat te vangen: op allerlei manieren proberen de Pieten de bedriegers te ontmaskeren. Of dat gaat lukken? Kom deze spannende film zien in t Filmhuis van Grave!

Goed doel: Deze Sinterklaasfilm is een productie van Kinderfonds Dappere Dodo's. In 2013 is de film in filmhuizen verspreid over het land te zien zijn. De opbrengst hiervan komt ten goede aan projecten van Kinderfonds Dappere Dodos. Meer over de film!

Lezing: De taal van de jaren 50

Op zaterdag 23 november wordt er om 20:00 uur eem lezing gegeven door Wim Daniels bij Sociëteit Tot Nut ende Vermaeck in Grave. Wim Daniels is schrijver, taalkundige, columnist bij het radioprogramma Spijkers met koppen en vaste gast bij Pauw & Witteman.

In de vijftiger jaren ontstonden nieuwe woorden zoals astronaut, nozem en beha. De opkomst van artiesten als Elvis the pelvis, Brigitte Bardot en Buddy Holly. Wie herinnert zich niet de woorden kijkgeld, kassie kijken en maanschot. Op speelse wijze geeft Wim Daniels uitleg over het ontstaan en gebruik van die woorden. Terug in de tijd van de taal ...

Peter Diem in Woonkamergalerie in Gennep

Op zondag 24 november 2013 van 10.30 uur tot 17.30 uur zullen wij een Peter Diem kunstverkoop organiseren in de woonkamergalerie. Tijdens deze dag zullen er acryl op linnen en zeefdrukken te bewonderen en te koop zijn.

Wie is Peter Diem? Nederlandse kunstenaar Peter Diem (1945), schildert als een tornado, hij leeft zijn kunst. Krachtige schilderijen representatief zijn exponenten van zijn turbulente levensstijl. Vet, intrepid kleuren, dikke sappige verf, en gedurfde sensuele lijnen zijn het kenmerk van zijn schilderijen. Ze weerspiegelen zijn levenslust, zijn gevoel voor humor, en zijn verschillende inividuality. Daar wil ik heen!

Kijkje bij de Smaakmakers nemen?

Op zondag 24 november is van 15.00 uur tot 20.00 uur iedereen van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij de Smaakmakers Mill aan de Houtzagerijstraat 25 in Mill.

Smaakmakers Mill is meer dan een cateringbedrijf. Dat ziet u in hun nieuwe pand waar zij sinds enkele weken actief zijn. Op zondag 24 november kunt u niet alleen zien hoe zij in de praktijk werken, maar ook kennis maken met hun uitgebreide mogelijkheden. Dat uiteraard onder het genot van een hapje en drankje.

Met de Smaakmakers zitten beiden heren volledig in hun element, kom dat zien en vooral proeven! Kijkje bij de Smaakmakers proeven?

Drukke agenda!

De donkere dagen worden vaak geassocieerd met gezelligheid, niet geheel onterecht, want wat is er weer onwijs veel te doen in onze regio!
Bijvoorbeeld Riley's projectband; soul en funk met een vleugje pop bij Cafe Goei Volluk of heerlijke Jazz van Ben van den Dungen Quartet in de Kansas in Cuijk.
Bij Roepaen Podium te Ottersum kun je genieten van Walt Wilkins & The Mystiqueros. Of kijken naar Toneel van de Golden Palace hun stuk Death by Powerpoint is een absurd, humoristische voorstelling met veel fysieke actie.
Maar bijvoorbeeld ook je laatste sint-inkopen doen! Check snel waar de koopzondagen zijn en wat er nog meer op de agenda staat! Shoppen en meer ...

Bekijk de complete agenda ›Niet goed leesbaar? Lees deze nieuwsbrief in browser
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd met Cybox Mailstage.
Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, klik dan hier.