Laatste nieuwtjes van De Bourgondische Hoeve!

Lieve Gast,

December..., 2013 zit er weer bijna op. Ik weet niet hoe het u is vergaan, maar ik vind dat dit jaar voorbij is gevlogen! Hier is natuurlijk altijd werk, dus ik hoef me niet te vervelen. Elk moment van het jaar waren er weer uitdagingen die ik met enthousiasme (nou ja, bijna altijd....) aanging. Zelf vind ik het nog steeds raar hoe dat allemaal zo gelopen is. Toen ik in augustus 2011 afscheid moest nemen van Theo zette dat mijn leven totaal op zijn kop. Heftig. Alleen verder, hoe-wat-kan het? "Tuurlijk" zei een stemmetje in mij, maar doen is dan weer een heel ander verhaal. Met de kracht van Theo ging ik ervoor. 2012 Was daarom het jaar van de eerste stapjes zetten, een nieuwe basis leggen, zodat ik u dit jaar, 2013, weer iets meer kon bieden zoals; Streekwinkel - Koffie & Theeschenkerij - Vakantiehuis - Moestuin - Kas - Boomgaard - Markten - Diner - Lunch - Ontbijt - Theesnoeperij (High Tea) - Workshops - Arrangementen. Met hulp van familie en vrienden ging ik ervoor! En dan vandaag iets heel simpels, maar voor mij juist weer niet; alléén de Kerstboom uitzoeken. Toen moest in ene denken aan onze eerste Kerst samen; 1977, net verkering, Netje's Hof in Schaijk. Foto opgezocht, tjee wat waren we jong. Oké, genoeg gemijmer, vooruit met de geit!


Pakketten voor Sint-Kerst-Feest; De Streekwinkel

Streekwinkel - Moestuin - Kas - Boomgaard - Oogsten. Gooi deze 5 kreten in een hoge hoed, dan komen er bij mij allemaal lekkernijen uit. Elke ochtend sta ik op met de gedachte; wat ga ik vandaag maken? Wat is er geoogst, wat kan ik er allemaal mee te doen? Op zoek dus naar het aparte. Ik maak het mezelf daarmee niet makkelijk. Veel bewerkelijke recepten. Maar dat is dus weer die uitdaging........
Jullie begrijpen het al; mijn Streekwinkel staat vol met allemaal smaakbommetjes zoals pesto's, salsa-sauzen, pudding-sauzen, gekonfijte uien, atjar, jams, chutney's, soepen etc. etc. etc. En elke keer komen er nieuwe producten bij zoals bv De Hete Bliksem; een pot gevuld met zoete en zure appeltjes waarnaast 1 pond biologische aardappelen..... samen in een mooi draagtasje.
(Nieuwsgierig naar het assortiment? Kijk eens op mijn website bij "Webwinkel")

Streekpakketten. Voor mij betekent dat pakketten waar ik veel delicatessen van eigen inmaak in stop, aangevuld met producten uit de regio. Ik maak deze in alle maten en prijsklasses.
En ook in de stijl zoals u dat wenst. Is het pakket voor Sint? Of voor de Kerst? Of voor een ander feest? Of voor uw zakenrelaties? Ik heb al diverse pakketten samengesteld die u kunt terugvinden op mijn website onder de noemer "Kerst- & Streekpakketten". U kunt ze natuurlijk ook zelf samenstellen waarvoor ik u van harte uitnodig in mijn Streekwinkel. Donderdags en vrijdags geopend van 12 tot 17 uur. (andere dag van de eek? Even een belletje!)

Let op; in december extra openingstijden!
Voor Sint; maandag 2, dinsdag 3 en woensdag 4 december.
Voor Kerst; zondag 22, maandag 23 en dinsdag 24 december.


Kerst- & Sfeermarkten, Events

De maand december staat bekend om zijn sfeerverhogende markten. En ook ik doe daar aan mee! 3 Markten - 4 data - 3 provincies.
Om te beginnen ga ik zaterdag 7 december naar Brabant, Ledeacker (St. Anthonis, Dorpsstraat 2) bij Oele Ton's Gasterij. Dit event heet; Ladies Day, Chic & Shine (in kerstsfeer). U bent welkom vanaf 11 uur en het duurt tot 17 uur. De toegang is gratis.
Dan maak ik dinsdag 17 en woensdag 18 december een uitstapje naar Gelderland, Druten. Locatie; Boerderij Boldershoeve (Kriekveld 14). Hier is een Levende Kerststal. De boerderij (en kwekerij) van Stichting 's Heerenloo wordt m.h.v. cliënten van deze stichting gerund. De kramen voor de Kerstmarkt staan in een verwarmde tent naast de boerderij. Hier maken we het gezellig in de avonduren van 18.30 uur tot 20.30 uur.
Vervolgens 21 december, een thuiswedstrijd, Limburg, in ons eigen Siebengewald. Dit December-Event is binnen in het MFC-gebouw De Klaproos (Gaesdoncksestraat 2a-b) en wel van 16 uur tot 22 uur.

Ik merkte de laatste keer op de Fair bij Jachtslot Mookerheide dat er gasten waren met bepaalde wensen. Toen had ik echter een klein assortiment bij me omdat het een gezamenlijke kraam was met alle leden van Het Soete Leven. Wilt u iets speciaals hebben, raad ik u aan om mij via mail of telefoon te laten weten wat ik voor u extra mee mag nemen.


Regio van de Smaak

Afgelopen jaar was Venlo Hoofdstad van de Smaak wat meteen vertaald werd naar Regio van de Smaak. En hiermee werd Noord-Limburg bedoeld, de moestuin van Nederland. Als op 1 januari het stokje wordt overgedragen aan Ede is het hier niet automatisch afgelopen, tuurlijk niet! Zo zijn wij doende om de top van Noord-Limburg in de spotlights te gaan zetten, de N271 van Mook t/m Wellerlooi.
Maar ook het Gilde van Streekrestaurants gaat door met hun thema "Koken met ......". In 2014 gaan zij wederom met de seizoenen mee. Elk aangesloten restaurant heeft een gerecht of een heel menu op de kaart staan, in het teken van dit thema. Als u dat bestelt krijgt u na afloop het recept hiervan mee naar huis! Door deze recepten te verzamelen kunt u zo uw eigen kookboek samenstellen. Hiervoor krijgt u het enige echte "Kookschrift". Wel eerst "Vriend van het Gilde" worden! Op de website ziet u welke restaurants aangesloten zijn en waar u zo'n kookmap kunt bemachtigen (en ook hoe hun activiteitenkalender eruit ziet). Tevens kunt u zich daar ook aanmelden voor de nieuwsbrief van Het Gilde.
http://www.streekrestaurants.nl


Workshops

Heeft u interesse in een kookworkshop? Dat is bij mij mogelijk met ca. 8 personen. Zo had ik afgelopen jaar de leerlingen van het Elzendaalcollege op bezoek om samen met hen te oogsten en te koken, wat in goede harmonie verliep!
Wat kan er zoal?
Er zijn diverse mogelijkheden;
- pesto maken, de originele, maar ook diverse variaties daarop
- soepen maken, met als basis groente- of kippenbouillon
- chutney maken
- jam maken


Middag workshop Pesto of Soep of Chutney of Jam;
Koffie/thee met lekkers bij binnenkomst, uitleg receptuur, aan het werk in de keuken, afsluiting met hartige taart + salade + brood, 2 consumpties € 35,= p.p.

Avond workshop;
Koffie/thee met lekkers bij binnenkomst, uitleg receptuur, bereiden pesto of soep of chutney of jam, 1 consumptie met knabbeltjes € 24,= p.p.

Uiteraard krijgt u het zelfgemaakte resultaat mee naar huis, net zoals de recepten. Voor een schort wordt gezorgd.
En bent u met een grotere groep? Wellicht kunnen we iemand anders bijvragen voor een andere workshop zodat we dan de groep in 2en kunnen opdelen en halverwege wisselen......
U kunt zich aanmelden via het contactformulier op mijn website of door direct de telefoon te pakken!


Plannen maken voor het nieuwe jaar

Dat hoort er natuurlijk ook bij als het einde van het jaar nadert; nieuwe plannen maken voor het komende jaar!

Het eerste geplande project staat al snel op het program. In januari worden nl. zonnepanelen geplaatst op het dak van het Vakantiehuis "De Paardenstal" in samenwerking met Zongarant uit Venray. Dat voelt goed!

Er wordt nu volop gebrainstormd over "De Smaakparels van Noord-Limburg" die ik al eerder beschreef in deze brief. In april 2014 hoop ik u hierover meer te kunnen vertellen.

Ik wil graag een Open Dag hier op de Hoeve organiseren, in het voorjaar. Ook hiervan krijgt u meer informatie de komende maanden......

En natuurlijk; doorgaan met al het moois hier, op het fundament die ik samen met Theo heb mogen neerzetten verder bouwen. Dus alles goed onderhouden, maar ook met de seizoenen mee genieten van deze speciale locatie.

Misschien zie ik u de komende maand op één van de markten/events of hier op de Hoeve. Dat zou leuk zijn!
Iedereen bedankt voor de bezoekjes, telefoontjes en berichtjes voor het afgelopen jaar.

Ik wil u allen hele fijne feestdagen toewensen en alle goeds voor het nieuwe jaar 2014!

Tot ziens en lieve groet, Anneliese.
Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, klik dan hier.